IATA: Στο 95,6% των επιπέδων προ Covid η αεροπορική επιβατική κίνηση τον Ιούλιο. Η εικόνα στην Ευρώπη

Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο η αναπτυξιακή πορεία που διάγει η αγορά επιβατικών αεροπορικών μεταφορών στην εποχή μετά Covid-19, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της IATA.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ειδικότερα,

-Η συνολική επιβατική κίνηση τον Ιούλιο του 2023 (μετρούμενη σε RPK) αυξήθηκε 26,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιβατική κίνηση βρίσκεται πλέον στο 95,6% των επιπέδων προ πανδημίας.

επιβατική κίνηση εσωτερικού τον Ιούλιο αυξήθηκε 21,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022 και ήταν κατά 8,3% αυξημένη έναντι του Ιουλίου 2019. Τα RPK του Ιουλίου είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ, υποστηριζόμενα από την αυξανόμενη ζήτηση στην εγχώρια αγορά της Κίνας.

-Η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 29,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022, με όλες τις αγορές να παρουσιάζουν ισχυρή ανάπτυξη. Τα διεθνή RPK έφτασαν στο 88,7% των επιπέδων Ιουλίου 2019. Ο συντελεστής φορτίου επιβατών (PLF) στον κλάδο άγγιξε το 85,7% που είναι το υψηλότερο μηνιαίο διεθνές PLF που έχει καταγραφεί ποτέ.

«Τα αεροπλάνα ήταν γεμάτα τον Ιούλιο, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλο και σε μεγαλύτερους αριθμούς. Είναι σημαντικό ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών παραμένει υψηλή. Και υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη», δήλωσε ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της IATA.

Οι επιδόσεις στην Ευρώπη

Αυξημένη κατά 13,8% ήταν η επιβατική κίνηση για τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς, τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με την IATA.

Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 13,6%, ενώ ο συντελεστής φορτίου σημείωσε άνοδο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 87%.

Το άρθρο IATA: Στο 95,6% των επιπέδων προ Covid η αεροπορική επιβατική κίνηση τον Ιούλιο. Η εικόνα στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
iata-sto-956-ton-epipedon-pro-covid-i-pagkosmia-aeroporiki-epivatiki-kinisi-i-eikona-stin-evropi.htm
Τυχαία Θέματα