Martin Lundstedt, ACEA: Η ελλιπής ανάπτυξη υποδομών για “πράσινα φορτηγά” θα μας κρατήσει μακριά από την κλιματική ουδετερότητα

Με ένα σύντομο βίντεο -το 3ο κατά σειρά- ο Martin Lundstedt, πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπορικών Οχημάτων της ACEA και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volvo, εξηγεί τι χρειάζεται όσον αφορά την υποδομή για φορτηγά μηδενικών εκπομπών ώστε να πραγματοποιηθεί η μετάβαση προς ένα σύστημα μεταφορών απαλλαγμένο από τον άνθρακα.

Όπως εξηγεί, «τα φορτηγά δεν είναι μεγάλα αυτοκίνητα. Έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένες ανάγκες για υποδομές φόρτισης και ανεφοδιασμού», με τον Lundstedt να συμπληρώνει ότι «οι τοποθεσίες και οι απαιτήσεις

χώρου είναι εντελώς διαφορετικές, καθώς και τα απαιτούμενα επίπεδα ισχύος».

Όπως εξηγεί: «Η έλλειψη ξεκάθαρης κατανόησης αυτής της βασικής διαφοράς και η έλλειψη οράματος για την ανάπτυξη υποδομής ειδικά για φορτηγά, κινδυνεύουν να μας κρατήσουν πίσω. Τα κράτη-μέλη πρέπει να δεσμευτούν επειγόντως για να επιτρέψουν τις επενδύσεις στη σωστή υποδομή για φορτηγά, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα οχήματα μηδενικών εκπομπών δεν θα είναι το εμπόδιο στη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστούν για τη διαθεσιμότητα της υποδομής.

Πράγματι, κανένας μεταφορέας δεν θα αγοράσει ποτέ φορτηγό με ηλεκτρική μπαταρία ή υδρογόνο, εκτός εάν μπορεί να το επαναφορτίσει ή να το ξανατροφοδοτήσει με καύσιμο για ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία».

Βάσω Βεγ.

The post Martin Lundstedt, ACEA: Η ελλιπής ανάπτυξη υποδομών για “πράσινα φορτηγά” θα μας κρατήσει μακριά από την κλιματική ουδετερότητα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα