“Ok” Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση 557 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bahn λόγω Covid-19

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι ένα μέτρο στήριξης ύψους 557 εκατ. ευρώ της Γερμανίας υπέρ της Deutsche Bahn είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το μέτρο, το οποίο θα έχει τη μορφή εισφοράς μετοχικού κεφαλαίου, στοχεύει στην αποζημίωση της Deutsche Bahn για τη ζημία που υπέστη η θυγατρική

της DB Fernverkehr, το διάστημα 1ης Νοεμβρίου 2020 και 16 Μαΐου 2021, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί άλλο μέτρο στήριξης, που αποσκοπούσε στην αποζημίωση της Deutsche Bahn για ζημίες που υπέστη η θυγατρική της DB Fernverkehr λόγω κορωνοϊού μεταξύ 16 Μαρτίου και 7 Ιουνίου 2020 (σε σχέση με ταξίδια εσωτερικού) και μεταξύ 16 Μαρτίου και 30 Ιουνίου 2020 (σε σχέση με διεθνή ταξίδια), το οποίο ενέκρινε η Κομισιόν στις 10 Αυγούστου 2021.

Να σημειωθεί ότι, η DB Fernverkehr είναι γερμανική εταιρεία σιδηροδρομικών υπηρεσιών, η οποία παρέχει εγχώριες και διεθνείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες επιβατών μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία.

Το άρθρο “Ok” Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση 557 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bahn λόγω Covid-19 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα