Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας: Στο 90% η πρόοδος στο νότιο τμήμα, στο 23% στο βόρειο

Ενημερωτική συνάντηση παραχώρησε, πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης σχετικά με την εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομών και μεταφορών.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από το πρόγραμμα των 15 δις. ευρώ της τετραετίας 2019 – 2023, δημοπρατήθηκαν έργα ύψους 14 δις., εκ των οποίων έργα 5,5 δις συμβασιοποιήθηκαν.

Για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας,

ο υφυπουργός ανέφερε ότι για το βόρειο τμήμα (Τρίκαλα – Εγνατία Οδός) η πρόοδος ξεπέρασε το 23% και ότι εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα.

Αντίστοιχα, για το νότιο τμήμα, το Λαμία – Ξυνιάδα, η πρόοδος κατασκευής έχει ξεπεράσει το 90% και στις αρχές του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί.

Εκτός των ανωτέρω και σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών ολοκληρώθηκε η Διαιτησία υπέρ του παραχωρησιούχου στο τμήμα που ο οδικός άξονας συναντά το σιδηροδρομικό δίκτυο (είναι πριν από τη σήραγγα της Όθρυς, στο 21,8 χλμ. του οδικού άξονα), καθώς απαιτήθηκε αλλαγή της χάραξης.

Το άρθρο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας: Στο 90% η πρόοδος στο νότιο τμήμα, στο 23% στο βόρειο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα