Τις αυτόνομες παραδόσεις παραγγελιών δοκιμάζει ο γαλλικός όμιλος Carrefour

Ο γαλλικός όμιλος Carrefour και η start-up εταιρεία logistics Goggo Network δοκιμάζουν την αυτόνομη παράδοση παραγγελιών Carrefour Drive για τους κατοίκους στο Plateau de Saclay.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες,

«που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το μέλλον της αυτόνομης παράδοσης», η δοκιμή θα καταστήσει δυνατή την επέκταση των κύκλων παράδοσης: τα τελευταία μίλια μιας παράδοσης θα είναι ευκολότερα προσβάσιμα και οι χρόνοι και το κόστος των γύρων μεταφοράς θα βελτιστοποιηθούν.

Η ιδέα είναι απλή. Οι πελάτες υποβάλλουν την παραγγελία τους στον ιστότοπο της Carrefour ή χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά και, στη συνέχεια, επιλέγουν μια διαθέσιμη θέση παράδοσης -είτε την ίδια ημέρα είτε την επόμενη- για να τους παραδοθούν τα ψώνια τους με το αυτόνομο όχημα.

Ακολούθως, η παραγγελία συγκεντρώνεται στην αυτοματοποιημένη αποθήκη Plessis-Pâté, αποστέλλεται στο Carrefour Massy Drive και στη συνέχεια φορτώνεται στο όχημα.

Έπειτα, το όχημα ταξιδεύει αυτόνομα στο Plateau de Saclay. Μόλις φτάσει στον προορισμό του, οι πελάτες ξεκλειδώνουν το ντουλάπι τους χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που θα έχουν λάβει εκ των προτέρων μέσω SMS και παραλαμβάνουν τα ψώνια τους.

Μόλις διανεμηθούν όλες οι παραγγελίες, το αυτόνομο όχημα επιστρέφει στην αφετηρία του στο Massy και μέχρι την έναρξη του επόμενου γύρου μεταφορών.

Το αυτόνομο όχημα έχει διαμορφωθεί για να κάνει κυκλική διαδρομή 15 χλμ. – ένα ταξίδι με επιστροφή από το Carrefour (Massy) στην πανεπιστημιούπολη του Παρισιού (στο Palaiseau).

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στο δρομολόγιο του αυτόνομου οχήματος με βάση τα σχόλια των πελατών.

Το άρθρο Τις αυτόνομες παραδόσεις παραγγελιών δοκιμάζει ο γαλλικός όμιλος Carrefour εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα