Αλλαγές στην παγκόσμια διοικητική ομάδα της DHL Supply Chain

Σε αλλαγές στην παγκόσμια διοικητική ομάδα της, που αφορούν σε μερική αναδιάρθρωση ρόλων και προσθήκη νέων προσώπων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Διοίκησης του τμήματος, προχωρά η DHL Supply Chain.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DHL Supply Chain, Oscar de Bok, «Το παγκόσμιο τοπίο των logistics μεταβάλλεται

ταχέως, με οικονομικές πιέσεις και γεωπολιτικές πολυπλοκότητες που φέρνουν νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Αυτά τα νέα μέλη του ΔΣ μέσω των διαφορετικών προοπτικών και της αποδεδειγμένης ηγεσίας τους θα ενισχύσουν την ικανότητα της εταιρείας μας να εξορθολογίζει τις δραστηριότητες, να εξερευνά νέες αγορές, να εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις ψηφιοποίησης και αναπτύξει μελλοντικές στρατηγικές για τη συνεχή επιτυχία της».

Τα πρόσωπα και τα νέα πόστα

Ο Patrick Kelleher θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Supply Chain North America με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024. Επί του παρόντος, υπηρετεί ως Global Chief Development Officer, ενώ θα συνεχίσει να αναφέρεται απευθείας στον Oscar de Bok. Με θητεία στον όμιλο DHL από το 1992, φέρνει μεγάλη εμπειρία από διάφορες διοικητικές θέσεις. «Η τοποθέτησή του ως Global Chief Development Officer από το 2018 ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή εξέλιξη του τμήματος, την υπεράσπιση της αλλαγής και την επιτάχυνση της ανάπτυξης», σχολιάζει ο όμιλος.

Ο Kelleher θα διαδεχθεί τον Scott Sureddin, ο οποίος θα παραιτηθεί από τον όμιλο DHL στις 31 Δεκεμβρίου 2024, ύστερα από και πλέον 20 χρόνια συνεισφοράς.

Ο Markus Voss πρόκειται να αναλάβει Chief Development Officer της DHL Supply Chain την 1η Ιουλίου 2024, διαδεχόμενος τον Kelleher. Επί του παρόντος, υπηρετεί ως Global Chief Information Officer και Chief Operations Officer του τμήματος, ενώ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, λύσεων αυτοματισμού και ρομποτικής. Με τη νέα του ιδιότητα ως Chief Development Officer, ο Voss θα ηγηθεί της ανάπτυξης της επιχειρηματικής μονάδας, επιβλέποντας επιπλέον τις ομάδες Service Logistics, Solutions Design και όλα τα προϊόντα στρατηγικής ανάπτυξης. Η Voss θα συνεχίσει να είναι μέλος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου της DHL Supply Chain.

Όπως επισημαίνεται, η εν λόγω αλλαγή θα οδηγήσει σε διάσπαση των έως τώρα καθηκόντων του Voss. Η Sally Miller, επί του παρόντος Chief Information Officer για τη Βόρεια Αμερική και Global Digital Transformation Officer, θα αναλάβει τη θέση της Global Chief Information Officer από την 1η Ιουλίου 2024, με αναφορά στον Oscar de Bok. Ο διευρυμένος ρόλος της θα περιλαμβάνει τις υπάρχουσες αρμοδιότητές της ως Υπεύθυνη Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Η Miller, που εντάχθηκε στην εταιρεία το 2005, κατείχε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της και θα είναι μέλος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματος.

Επιπλέον, ο Mauricio Barros, επί του παρόντος Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Λειτουργιών για την Εφοδιαστική Αλυσίδα DHL, θα αναδειχθεί στο ρόλο του Global Chief Operations Officer από την 1η Ιουλίου 2024, με αναφορά στον Oscar de Bok. Με αυτή τη νέα ιδιότητα, θα επιβλέπει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις του τμήματος. Ο Barros ξεκίνησε την καριέρα του στον όμιλο στη Βραζιλία το 2002 και έκτοτε έχει θητεύσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του ως Προέδρου της DHL Supply Chain στη Βραζιλία. Στο νέο του ρόλο, ο Barros θα είναι μέλος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματος.

Το άρθρο Αλλαγές στην παγκόσμια διοικητική ομάδα της DHL Supply Chain εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
allages-stin-pagkosmia-dioikitiki-omada-tis-dhl-supply-chain.htm
Τυχαία Θέματα