Αναδιοργανώνεται η Alibaba και “σπάει” σε 6 επιχειρηματικά groups

“Σπάει” σε 6 επιχειρηματικούς ομίλους ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, με απώτερο στόχο ο καθένας να έχει τη δυνατότητα άντλησης εξωτερικής χρηματοδότησης και εισαγωγής στο χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με το CNBC, κάθε επιχειρηματικός όμιλος θα διοικείται από τον δικό του διευθύνοντα σύμβουλο και το δικό του διοικητικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε η ίδια η Alibaba

η κίνηση έχει «σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει την αξία των μετόχων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς».

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την Alibaba, η οποία αντιμετώπισε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο εσωτερικό και αυστηρότερους κανονισμούς από το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δισεκατομμύρια από την τιμή της μετοχής της.

Αναφορικά με τα νέα επιχειρηματικά groups που θα προκύψουν, οι όμιλοι θα χωριστούν στις εξής ομάδες:

Cloud Intelligence Group: Ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Daniel Zhang, θα είναι επικεφαλής αυτής της επιχείρησης που θα στεγάζει τις δραστηριότητες cloud και τεχνητής νοημοσύνης (AI) της εταιρείας.

Taobao Tmall Commerce Group: Θα καλύπτει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Taobao και Tmall.

Local Services Group: Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο Yu Yongfu, με την επιχείρηση να καλύπτει την υπηρεσία παράδοσης φαγητού Ele.me της Alibaba.

Cainiao Smart Logistics: Ο Wan Lin θα συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος αυτής της επιχείρησης που στεγάζει την υπηρεσία logistics της Alibaba.

Global Digital Commerce Group: Ο Jiang Fan θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος. Αυτή η μονάδα περιλαμβάνει τις διεθνείς επιχειρήσεις e-commerce της Alibaba, συμπεριλαμβανομένων των AliExpress και Lazada.

Digital Media and Entertainment Group: Ο Fan Luyuan θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της μονάδας που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες streaming και ταινιών της Alibaba.

Κάθε μία από αυτές τις μονάδες μπορεί να επιδιώξει ανεξάρτητη συγκέντρωση κεφαλαίων και εγγραφή στο χρηματιστήριο (IPO) όταν είναι έτοιμη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alibaba, Daniel Zhang.

Εξαίρεση θα αποτελέσει το Taobao Tmall Commerce Group, που θα παραμείνει εξ ολοκλήρου στην εποπτεία της Alibaba.

Το άρθρο Αναδιοργανώνεται η Alibaba και “σπάει” σε 6 επιχειρηματικά groups εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα