Απαλλάσσεται από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους στον τεχνικό έλεγχο, ο ιδιοκτήτης οχήματος που είναι θετικός στον κορωνοϊό

Εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους για τον Τεχνικό Έλεγχο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται θετικοί στον ιό Covid-19, με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται «Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου για την υποχρέωση ή μη καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους εκπροθέσμου στην περίπτωση που ιδιοκτήτης οχήματος είναι θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 και απαιτείται η κατ’ οίκον απομόνωσή του, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

-Στην περίπτωση (δ) της παραγράφου 1 του άρθρου 5 της (α) σχετικής υ.α. προβλέπεται

ότι με πιστοποιητικό νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής, εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους ιδιοκτήτες που κατά το χρονικό διάστημα που υπήρχε υποχρέωση προσκόμισης οχήματος για τεχνικό έλεγχο, είχαν νοσηλευθεί. Το παραπάνω χρονικό διάστημα δύναται να παραταθεί εάν από ανάλογη βεβαίωση προκύπτει η κατ’ οίκον νοσηλεία.

-Στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της αναγκαιότητας περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19, τα παραπάνω ισχύουν αναλογικά και στην περίπτωση που ιδιοκτήτης οχήματος προσκομίσει βεβαίωση/γνωμάτευση θεράποντος ιατρού ή νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής όπου θα αναγράφεται ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης είναι θετικός στη νόσο και απαιτείται η κατ’ οίκον απομόνωσή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

-Εξακολουθεί να ισχύει η παράγραφος 2 του άρθρου 5 της (α) σχετικής υ.α. σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης του οχήματος οφείλει να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο εντός (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε να ισχύει ο παραπάνω λόγος ανωτέρας βίας».

The post Απαλλάσσεται από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους στον τεχνικό έλεγχο, ο ιδιοκτήτης οχήματος που είναι θετικός στον κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα