«Απλώνει» κι άλλο τα φτερά της η SKY express: Προμήθεια 2 Airbus + 4 ATR

«Απλώνει» κι άλλο τα φτερά της η SKY express, καθώς χθες έγινε γνωστό, από την Κύπρο, ότι πρόκειται να προμηθευτεί 2 Airbus της οικογένειας A320neo και 4 ATR 72 – 600.  Σήμερα, ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 11 Airbus και 12 – 13 ATR.

Όπως αναφέρθηκε χθες, η εταιρεία

παραλαμβάνει σήμερα ένα αεροσκάφος ATR 72 – 600 και έως τον Απρίλιο, ακόμα 3.

Παράλληλα, το 2024, θα αφιχθούν 2 ακόμα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus 320neo, τα οποία θα επιχειρούν σε πτήσεις τσάρτερ, έως ότου ενσωματωθούν σε τακτικές πτήσεις τον Οκτώβριο.

“Κύπρος” ονομάζεται το νέο Airbus της Sky express pic.twitter.com/WUWawxKIHB

— metaforespress (@metaforespress) December 19, 2023

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο ιδρυτής & πρόεδρος του Ομίλου IOGR, Ιωάννης Γρύλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της Sky express, τονίζοντας ότι θα κλείσει φέτος με διακίνηση 4,5 εκατ. επιβατών και κύκλο εργασιών περί τα 350 – 360 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Ηλιάκη, όσο και τον εμπορικό διευθυντή, Γεράσιμο Σκαλτσά, η εταιρεία διαθέτει πλέον μερίδιο αγοράς στο εσωτερικό δίκτυο 30% – 33% έναντι 28% – 29% πέρυσι, με τις πληρότητες να προσεγγίζουν το 74% έναντι 68% πέρυσι.

Οι ενδείξεις είναι θετικές για το 2024, καθώς οι προκρατήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 75% σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, τα δυο ανώτατα στελέχη της εταιρείας προανήγγειλαν την ανακοίνωση συνεργασιών με εταιρείες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ενίσχυση στην Κύπρο

Τα ανωτέρω εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας του πρώτου AIRBUS A321neo της SKY express, με το όνομα «Κύπρος» στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας.

Η εταιρεία συμπληρώνει σχεδόν τρία χρόνια παρουσία στην Κύπρο, με τρεις καθημερινές πτήσεις από Αθήνα και τέσσερις εβδομαδιαίες από Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ονοματοδοσία του νέου αεροσκάφους της Sky express στην Κύπρο… pic.twitter.com/PPh4qdSikp

— metaforespress (@metaforespress) December 19, 2023

Η Λάρνακα ήταν ο πρώτος διεθνής προορισμός για την ελληνική αεροπορική, με τον κ. Γρύλο να σημειώνει ότι η επιλογή ήταν συμβολική, αλλά και ουσιαστική, αποτυπώνοντας την εμπιστοσύνη στις προοπτικές του νησιού.

Από το Φεβρουάριο του 2021, η SKY express έχει πραγματοποιήσει 6.047 πτήσεις με 655.000 επιβάτες, εκ των οποίων 516 πτήσεις από / προς Θεσσαλονίκη με 56.000 επιβάτες. Η πληρότητα αυξάνεται σταθερά, ενώ παρατηρείται μεγέθυνση των επαναλαμβανόμενων επιβατών. Η επιβατική κίνηση το 2023 ήταν κατά 31%, αυξημένη σε σχέση με το 2022.

Φώτης Φωτεινός 

Το άρθρο «Απλώνει» κι άλλο τα φτερά της η SKY express: Προμήθεια 2 Airbus + 4 ATR εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
aplonei-ki-allo-ta-ftera-tis-i-sky-express-promitheia-2-airbus--4-atr.htm
Τυχαία Θέματα