«Αποκαλυπτήρια» για τον «νέο» ΟΣΕ στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης

Η αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού τομέα αναμένεται να συζητηθεί, όπως όλα δείχνουν, στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, 20 Δεκεμβρίου.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος προανήγγειλε την ανωτέρω εξέλιξη στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2024.

«Η αναδιάρθρωση

του σιδηροδρομικού τομέα προχωρά. Δημιουργείται ένας νέος, ενιαίος, σύγχρονος δημόσιος φορέας, με πυρήνα τον ΟΣΕ, που αναλαμβάνει τον ρόλο, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, όπως περιγράφονται στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Στη νέα εταιρεία εντάσσονται, με κορμό τον σημερινό ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ, κατά το μέρος που αφορά στο τροχαίο υλικό. Λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιασθούν μετά από συζήτηση σε Υπουργικό Συμβούλιο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο ΟΣΕ, ο οποίος είναι ο διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής, θα έχει – εκ νέου – υπό την εποπτεία του την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των συγχρηματοδοτούμενων, από την ΕΕ, σιδηροδρομικών έργων.

Παράλληλα, θα αποκτήσει το τμήμα της ΓΑΙΑΟΣΕ που έχει ως αρμοδιότητα τη διαχείριση του τροχαίου υλικού, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου.

Επιδίωξη αποτελεί η σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και την κακοκαιρία Daniel, αλλά και η έγκαιρη ολοκλήρωση / εποπτεία των σιδηροδρομικών έργων.

Φ. Φωτ. 

Το άρθρο «Αποκαλυπτήρια» για τον «νέο» ΟΣΕ στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
apokalyptiria-gia-ton-neo-ose-sto-ypourgiko-symvoulio-tis-tetartis.htm
Τυχαία Θέματα