«Αρκετά πρατήρια καυσίμων ελέγχονται από παραβατικούς»

Αρκετά μηνύματα προς την κυβέρνηση, αλλά και την αγορά περιελάμβανε η χθεσινή συνέντευξη τύπου του ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών).

Αυτή τη φορά, εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή, από πλευράς ΣΕΕΠΕ, της αυξανόμενης… παραβατικότητας στον κλάδο.

«Αρκετά πρατήρια ελέγχονται από παραβατικούς», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Γιάννης Αληγιζάκης, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται

ο καταναλωτής (πληρώνει περισσότερα για μικρότερη ποσότητα), αλλά και οι υγιείς εταιρείες του κλάδου.

Σύμφωνα με τη μελέτη που διενεργήθηκε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, με πλήρη δειγματοληπτική κάλυψη και τη συμμετοχή πρατηρίων όλων των εταιρειών διαπιστώθηκε διψήφιο ποσοστό πρατηρίων να κάνει ελλειμματικές παραδόσεις στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΕ, Γιάννη Αληγιζάκη πρόκειται για μια αγορά κατακερματισμένη, με ανταγωνισμό σε επίπεδο εταιρικών σημάτων και, παράλληλα, με υψηλή παραβατικότητα και με ισχυρή κρατική παρέμβαση (πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους). 

Ποια είναι η λύση; Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η πλήρης και αυτοματοποιημένη λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια.

Όπως αναφέρθηκε χθες, ένα τέτοιο σύστημα εφαρμόστηκε στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο και η παραβατικότητα.

Το άρθρο «Αρκετά πρατήρια καυσίμων ελέγχονται από παραβατικούς» εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
arketa-pratiria-kafsimon-elegchontai-apo-paravatikous.htm
Τυχαία Θέματα
Αρκετά,arketa