Δεν κατατέθηκαν προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές Ιωάννινα – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα

Δεν κατατέθηκαν προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές ΙωάννιναΗράκλειο, ΘεσσαλονίκηΚαλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε

το metaforespress.gr.

Αντίθετα, προσφορές κατατέθηκαν για τις υπόλοιπες 6 άγονες γραμμές (σημειώνεται ότι έχουν ανατεθεί από τον Φεβρουάριο άλλες 10 άγονες γραμμές σε SKY express και Olympic Air).

Του Φώτη Φωτεινού

Για το ΙωάννιναΗράκλειο, η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών ήταν στις 17 Ιουλίου και για το ΘεσσαλονίκηΚαλαμάτα και το Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, στις 28 Ιουνίου.

Τελικά, για τις 3 αυτές γραμμές δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, με αποτέλεσμα η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας να εξετάζει διάφορα σενάρια, όπως την επαναπροκήρυξή τους, έχοντας προηγηθεί, όμως, διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησής τους, με απαραίτητη προϋπόθεση την έγκριση της ΕΕ και του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών.

Σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις, εντύπωση προκαλεί η μη κατάθεση ενδιαφέροντος για το ΙωάννιναΗράκλειο, τη δρομολόγηση του οποίου επιθυμούσαν αρκετοί ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες, κυρίως, της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.

Αντίστοιχα, «πλήγμα» για την Καλαμάτα αποτελεί η μη κατάθεση ενδιαφέροντος για το ΘεσσαλονίκηΚαλαμάτα, σύνδεση, η οποία θα προσέδιδε δυναμική, εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως στη χειμερινή.

Οι άγονες αεροπορικές γραμμές στις οποίες κατατέθηκαν προσφορές

Αφαιρώντας τις γραμμές ΙωάννιναΗράκλειο, ΘεσσαλονίκηΚαλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, προσφορές κατατέθηκαν στις ακόλουθες γραμμές:

Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά,Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος,Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος,Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία,Ρόδος – Καστελόριζο,Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια, οι οποίες θα ανατεθούν για χρονικό διάστημα από 01 -11 – 2023 έως 30 – 10 – 2027.

Το άρθρο Δεν κατατέθηκαν προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές ΙωάννιναΗράκλειο, ΘεσσαλονίκηΚαλαμάτα και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
den-katatethikan-prosfores-gia-tis-agones-aeroporikes-grammes-ioannina--irakleio-thessaloniki--kalamata-kai-thessaloniki--kerkyra.htm
Τυχαία Θέματα