Διαγωνισμός για την προμελέτη 7 γεφυρών και 4 άνω διαβάσεων στην Εγνατία Οδό

Στην διακήρυξη ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκπόνηση προμελετών 7 γεφυρών και 4 άνω διαβάσεων στο οδικό τμήμα «Ξινό Νερό – Αμμοχώρι» προχώρησε η Εγνατία Οδός.

Το εν λόγω οδικό τμήμα περιλαμβάνεται στον Κάθετο Άξονα 50 «Όρια Νομών Λάρισας/Κοζάνης- Κοζάνη- Φλώρινα- Νίκη», ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 964.020

ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και η τελική προθεσμία υποβολής των προσφορών είναι η 28η Απριλίου 2023.

Όπως περιγράφεται στην περίληψη διακήρυξης του διαγωνισμού, το οδικό τμήμα «Πτολεμαΐδα – Φλώρινα» του Άξονα 50 χωρίστηκε από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», από Νότο προς Βορρά, σε τρία μελετητικά υποτμήματα, ως κάτωθι:

«Πτολεμαΐδα – Ξινό Νερό» μήκους 31χ λμ. περίπου. Πρόκειται για υφιστάμενη οδό ενιαίου οδοστρώματος με ανισόπεδους κόμβους η οποία χρήζει διαπλάτυνσης – αναβάθμισης, ώστε να αποκτήσει διατομή τετράιχνης οδού διαχωρισμένων οδοστρωμάτων χωρίς ΛΕΑ, πλάτους 17,0μ. Έως σήμερα έχει εκπονηθεί προωθημένη αναγνωριστική μελέτη Οδοποιίας.Τμήμα «Ξινό Νερό – Αμμοχώρι» μήκους 14,7 χλμ. περίπου, πλάτους 17 μ. Έχουν ανατεθεί οι οριστικές μελέτες για νέα χάραξη οδού στο μεγαλύτερο μήκος της, πλην των μελετών των τεχνικών και των Η/Μ μελετών. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το σύνολο των απαιτούμενων μελετών από το 4ο Ε.Α.Π. Δυτικής Μακεδονίας.Τμήμα «Αμμοχώρι – Φλώρινα» μήκους 5,5 χλμ. περίπου.

Το έργο του Αναδόχου περιλαμβάνει την σύνταξη/εκπόνηση των παρακάτω εκθέσεων/μελετών:

-Έκθεση Εκτίμησης Έργου (ΕΕΕ)

-Προμελέτη των τεχνικών του πίνακα της παρ. 2.7.2. (για κάθε τεχνικό ξεχωριστά)

-Υδραυλική προμελέτη αποχέτευσης–αποστράγγισης του καταστρώματος των τεχνικών, υδραυλικώς τεκμηριωμένη πρόταση για τα τυχόν μέτρα προστασίας των βάθρων εντός/πλησίον της κοίτης ρεμάτων, κ.λ.π. καθώς και επιβεβαίωση της υδραυλικής επάρκειας των ανοιγμάτων των γεφυρών.

-Προμέτρηση και Προϋπολογισμός για κάθε τεχνικό ξεχωριστά

-Πρόγραμμα Ποιότητας Έργου (ΠΠΜ), σύμφωνα με το ISO 10005, την υπ’ αριθμ. ΔΕΕΠΠ ΟΙΚ 502, 13/10/2000 απόφαση του υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. καθώς και την υπ’ αρ. ΔΙΠΑΔ/οικ/501, 4/07/2003 απόφαση του υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., το οποίο υποβάλλουν όλα τα μελετητικά γραφεία. Στο παράρτημα βρίσκεται η τυποποιημένη μορφή του εντύπου που θα χρησιμοποιείται ως υπόδειγμα για τον «Έλεγχο πληρότητας» των υποβολών του Προγράμματος Ποιότητας Μελέτης (ΠΠΜ).

Ο προγραμματισμός, η επίβλεψη, η αξιολόγηση των γεωτεχνικών ερευνών και Γεωτεχνική μελέτη θεμελίωσης των τεχνικών θα εκπονηθούν στο πλαίσιο άλλης σύμβασης και θα δοθούν στον Ανάδοχο του παρόντος αντικειμένου.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ

Το άρθρο Διαγωνισμός για την προμελέτη 7 γεφυρών και 4 άνω διαβάσεων στην Εγνατία Οδό εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα