Επενδύσεις 94 εκατ. ευρώ από την DB Schenker στην Ιρλανδία

Η DB Schenker ολοκλήρωσε τρία από τα τέσσερα μεγάλα αναπτυξιακά της έργα στην Ιρλανδία.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ως μέρος μιας επένδυσης 94 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, οι εγκαταστάσεις σε Shannon (κομητεία Clare), Leixlip (κομητεία Kildare) και Baldonnel (κομητεία Dublin) είναι πλέον ολοκληρωμένες και πλήρως λειτουργικές.

Επιπλέον, η κατασκευή μιας ακόμη εγκατάστασης στο Δουβλίνο πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα για να στεγάσει τις χερσαίες δραστηριότητες της DB Schenker στην Ιρλανδία

και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2025.

Σύμφωνα με τον Eoghan Turner, επικεφαλής Real Estate σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία της DB Schenker, «Τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκε μια περίοδος σημαντικής ανάπτυξης στην DB Schenker, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές νέες επενδύσεις στο ιρλανδικό real estate, καθώς και την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου ακινήτων μας σε ολόκληρο το σύμπλεγμα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Έχουμε επιτύχει στην παράδοση πολλών έργων μεγάλης κλίμακας, μεταξύ των οποίων η κατασκευή των εγκαταστάσεων LEED Gold Leixlip των 220.000 τετραγωνικών ποδιών, η μακροχρόνια μίσθωση 130.000 τετραγωνικών ποδιών στο Baldonnell Business Park και η παράδοση της νέας εγκατάστασης στο Shannon. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε παρόμοια υψηλής ποιότητας, βιώσιμα περιουσιακά στοιχεία καθώς προχωράμε στο μέλλον».

Οι επενδύσεις σε Shannon, Leixlip, Baldonnel και Dublin Land Terminal

Ως μέρος της προσπάθειάς της να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη και να υποστηρίξει πελάτες στη Δυτική Ιρλανδία, η DB Schenker αγόρασε 6,2 στρέμματα γης από την Shannon Commercial Properties το 2020. Παρέδωσαν 40.000 τετραγωνικά πόδια υψηλής ποιότητας αποθηκών, καθώς και γραφεία 12.000 τετραγωνικών ποδιών Κατηγορίας Α.

Επίσης, η επιχείρηση ξεκίνησε το 2020 την παράδοση μιας νέας υπερσύγχρονης εγκατάστασης στο Leixlip, μετά την απόκτηση 14,2 στρεμμάτων γης στο Liffey Business Campus τον Μάιο του 2021. Η PJ Hegarty & Sons ορίστηκε ως ο κύριος ανάδοχος για την κατασκευή εγκατάστασης 220.000 τετραγωνικών ποδιών, η οποία περιλαμβάνει 200.000 αποθηκών υψηλής ποιότητας, μαζί με 20.000 τετραγωνικά πόδια γραφείων υψηλών προδιαγραφών Κατηγορίας Α. Η τοποθεσία παρέχει επίσης πρόσθετη γη 50.000 τετραγωνικών ποδιών για μελλοντική επέκταση εάν απαιτηθεί.

Στις αρχές του 2022, η DB Schenker μίσθωσε μια νέα εγκατάσταση 130.000 τετραγωνικών ποδιών στο Baldonnell Business Park. Η εγκατάσταση αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και γραφεία Κατηγορίας Α σε δύο ορόφους. Επιπρόσθετα, η DB Schenker επένδυσε περίπου 3 εκατ. ευρώ για την αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού για την εγκατάσταση.

Ως μέρος των συνεχιζόμενων σχεδίων ανάπτυξης για τις χερσαίες μεταφορές στην Ιρλανδία, η DB Schenker είναι κοντά στην απόκτηση περίπου 6 στρεμμάτων γης στο Δουβλίνο για να διευκολύνει την κατασκευή ενός νέου χερσαίου τερματικού σταθμού. Ο τερματικός σταθμός Dublin Land Terminal θα είναι περίπου 45.000 τετραγωνικών ποδιών και θα λειτουργεί ως κόμβος μεταφορών, ενώ θα διαθέτει και δύο ορόφους γραφείων Κατηγορίας Α.

Το άρθρο Επενδύσεις 94 εκατ. ευρώ από την DB Schenker στην Ιρλανδία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
egkainiase-nees-egkatastaseis-stin-irlandia-i-db-schenker-ti-aforoun.htm
Τυχαία Θέματα
Εγκαινίασε, Ιρλανδία, DB Schenker,egkainiase, irlandia, DB Schenker