Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Μπράλος – Άμφισσα, ύψους 256,87 εκατ., με ανάδοχο την ΑΒΑΞ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός από το υπουργείο Υποδομών του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα, ύψους 256,87 εκατ., με ανάδοχο την ΑΒΑΞ. Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε στις 15/2.

Το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο και η

υλοποίηση του ανοίγει τον δρόμο για τη μελλοντική ολοκλήρωση και των άλλων τμημάτων που χρίζουν αναβάθμισης.

Ο διαγώνιος άξονας ενώνει τον αυτοκινητόδρομο ΑθήναςΘεσσαλονίκης και τον Ε65 (Λαμία – Καρδίτσα – Εγνατία), με την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα), τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και κατ` επέκταση την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος).

Τα χαρακτηριστικά του έργου «Μπράλος – Άμφισσα»

Με την ολοκλήρωση του τμήματος Μπράλος – Άμφισσα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα- Αντίρριο, θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οδικώς από Λαμία στην Πάτρα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, χωρίς να περάσει από την Αττική.

Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς, ενώ το τμήμα από την παράκαμψη Γραβιάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη μήκους 4,7 χλμ έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται άμεσα η υπογραφή και αυτής της σύμβασης.

Το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα θα έχει πλάτος 11 μέτρα με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (πλάτους 3,75 μέτρων), ενώ ένα μέρος των ερεισμάτων έχει ασφαλτοστρωθεί δημιουργώντας μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων (Λ.Π.Χ.) ανά κατεύθυνση, πλάτους 1,50 μέτρου.

Με την ολοκλήρωση του Μπράλος – Άμφισσα, το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα.

Το άρθρο Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Μπράλος – Άμφισσα, ύψους 256,87 εκατ., με ανάδοχο την ΑΒΑΞ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα