Εκταμιεύονται 38,04 εκατ. ευρώ στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας. Η πρόοδος των εργασιών

Στην πίστωση 38,04 εκατ. ευρώ στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για την καταβολή της 4ης «Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου».

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα (είναι το νότιο τμήμα, η πρόοδος έχει ξεπεράσει το 94%) και Τρίκαλα – Καλαμπάκα (αφορά κομμάτι του βόρειου τμήματος) θα

παραδοθούν έως τις αρχές του 2024.

Στην παρούσα φάση, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας μέχρι τον Α/Κ Τρικάλων, συνολικού μήκους 77,5 χλμ., καθώς και 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου).

Με την ολοκλήρωσή του, θα συνδεθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.

Αντίστοιχα, το βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ.Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα διαρκέσουν συνολικά 36 μήνες.

Το άρθρο Εκταμιεύονται 38,04 εκατ. ευρώ στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας. Η πρόοδος των εργασιών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ektamievontai-3804-ekat-evro-ston-aftokinitodromo-kentrikis-elladas-i-proodos-ton-ergasion.htm
Τυχαία Θέματα