Εκτός από τα εμπορικά πάρκα, έμφαση και στα logistics από την Trade Estates του ομίλου Φουρλή

Από 1 έως 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η δημόσια πρόταση για την εισαγωγή των μετοχών της θυγατρικής του ομίλου Fourlis, της Trade Estates ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το εύρος τιμής θα ανακοινωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ, με την έγκριση του σχετικού

ενημερωτικού δελτίου.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η άντληση περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΕΑΠ εισήλθε, πρόσφατα, η Latsco Hellenic Holdings Sarl, το family office της κα Μαριάννας Λάτση, αποκτώντας το 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου από την εταιρεία TRADE LOGISTICS ABEE έναντι 8 εκατ.

Το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ ανήκει κατά 83,9% στον όμιλο Fourlis και κατά 11,9% στην Autohellas του ομίλου Βασιλάκη.

Η Trade Estates δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021, κατέχοντας ακίνητα μικτής εκτιμώμενης αξίας ύψους 185 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2023 είχε στην κατοχή της ακίνητα, μικτής εκτιμώμενης αξίας GAV 330 εκατ. και καθαρή αξία ενεργητικού NAV 225,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, μέσω αγορών και ανάπτυξης επιπλέον εμπορικών πάρκων (π.χ. εξαγορά του Smart Park) και κέντρων / αποθηκών logistics, κυρίως σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Το άρθρο Εκτός από τα εμπορικά πάρκα, έμφαση και στα logistics από την Trade Estates του ομίλου Φουρλή εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ektos-apo-ta-eborika-parka-emfasi-kai-sta-logistics-apo-tin-trade-estates-tou-omilou-fourli.htm
Τυχαία Θέματα