Έρευνα της IATA για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 50 κορυφαίες αεροπορικές αγορές

Την αυξανόμενη δυναμική για το άνοιγμα των συνόρων και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς ο COVID περνά σε ενδημική φάση, αποκαλύπτει με νέα της έρευνα η IATA.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Στην έρευνα της IATA αναφορικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις 50 κορυφαίες αγορές αεροπορικών ταξιδιών στον κόσμο (το 88% της διεθνούς ζήτησης

το 2019, όπως μετρήθηκε με τα έσοδα από χιλιόμετρα επιβατών) αποκαλύπτεται η αυξανόμενη πρόσβαση που είναι διαθέσιμη για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Αναλυτικότερα:

25 αγορές που αντιπροσωπεύουν το 38% της διεθνούς ζήτησης του 2019 είναι προσβάσιμες για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα ή απαιτήσεις τεστ, έναντι 18 αγορών (28% της διεθνούς ζήτησης 2019) στα μέσα Φεβρουαρίου.38 αγορές που αντιπροσωπεύουν το 65% της διεθνούς ζήτησης του 2019 είναι προσβάσιμες για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα, έναντι 28 αγορών (50% της διεθνούς ζήτησης 2019) στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η συνεχής διεξαγωγή ερευνών από την IATA κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει δείξει ότι η διεξαγωγή τεστ, και ειδικότερα η καραντίνα, αποτελούν σημαντικά εμπόδια στα ταξίδια.

Τα παρακάτω στοιχεία αποτυπώνουν ότι οι περιφερειακές διακυμάνσεις στον βαθμό ανοίγματος μεταξύ των αγορών είναι έντονες.

-Τα ταξίδια στην Ασία βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε κίνδυνο από τους περιορισμούς λόγω Covid.

-Ενώ η διεθνής κίνηση σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη ανέκαμψε στο -42% το 2021, σε σχέση με τις υψηλές επιδόσεις τους το 2019, η κίνηση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού παρέμεινε στο -88%.

-Ωστόσο Ασία-Ειρηνικός, Ινδία και Μαλαισία είναι μεταξύ των χωρών που ανακοίνωσαν πρόσφατα χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η χαλάρωση των μέτρων αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη συναίνεση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί -όπως το κλείσιμο των συνόρων και η καραντίνα- ελάχιστα βοηθούν στον έλεγχο της εξάπλωσης του Covid.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατη έκθεση της OXERA και της Edge Health, που εξετάζει την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron στην Ευρώπη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να καθυστερήσουν την κορύφωση ενός κύματος του ιού μόνο κατά μερικές ημέρες.

We welcome the increasing momentum towards re-opening of borders & relaxation of #travel restrictions

In Asia travel remains heavily compromised, despite recent progress in some countries.

For details https://t.co/rU2fa7fhYj pic.twitter.com/g9UCTqINXV

IATA (@IATA) March 17, 2022

«Ο κόσμος είναι σε μεγάλο βαθμό ανοιχτός για ταξίδια. Καθώς η ανοσία του πληθυσμού αυξάνεται, περισσότερες κυβερνήσεις διαχειρίζονται τον COVID-19 μέσω επιτήρησης, όπως κάνουν και για άλλους ενδημικούς ιούς.

Αυτά είναι σπουδαία νέα για έναν αυξανόμενο αριθμό προορισμών που θα δουν την πολυπόθητη οικονομική ώθηση από την επερχόμενη περίοδο του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Η Ασία είναι διαφορετική περίπτωση. Ας ελπίσουμε ότι οι πρόσφατες χαλαρώσεις, όπως η Αυστραλία, το Μπαγκλαντές, η Νέα Ζηλανδία, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες, ανοίγουν το δρόμο προς την αποκατάσταση της ελευθερίας ταξιδιού που απολαμβάνουν ευρύτερα σε άλλα μέρη του κόσμου», σχολίασε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

The post Έρευνα της IATA για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 50 κορυφαίες αεροπορικές αγορές appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα