Η Anna Carmo e Silva από τη Scania επικεφαλής του τμήματος Λεωφορείων και Πούλμαν της ACEA

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) εξέλεξε την Anna Carmo e Silva, ανώτερη αντιπρόεδρο και επικεφαλής του τμήματος Λεωφορείων και Πούλμαν της Scania, για να προεδρεύει εφέτος στο τμήμα της Ένωσης.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η κα Carmo e Silva διαδέχεται τον Rudi Kuchta, επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Λεωφορείων της MAN Truck & Bus.

Σε

δηλώσεις της ανέφερε ότι «τα λεωφορεία και τα πούλμαν έχουν το χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα ανά επιβάτη από οποιαδήποτε μορφή μηχανοκίνητης οδικής μεταφοράς».

Όπως είπε, «είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να βελτιώσουμε περαιτέρω αυτό το ιστορικό νούμερο και να αυξήσουμε τις προσφορές μας σε οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Ωστόσο, η ανεπαρκής υποδομή φόρτισης και ανεφοδιασμού κινδυνεύει να αποτελέσει εμπόδιο για την ευρύτερη εισαγωγή νέων τεχνολογιών λεωφορείων στην αγορά της ΕΕ».

Η Anna Carmo e Silva, Senior Vice President και Head of Buses and Coaches στη Scania.

Όπως επισημαίνεται από την ACEA, τα λεωφορεία είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή δημόσιας συγκοινωνίας στην ΕΕ, εξυπηρετώντας πόλεις, καθώς προαστιακές και αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία στην τελευταία έκδοση της έκθεσης «Vehicles in Use», συνολικά 684.285 λεωφορεία βρίσκονται σε λειτουργία στην Ευρώπη, με σχεδόν τα μισά να κυκλοφορούν στην Πολωνία (124.526), την Ιταλία (99.883) και τη Γαλλία (93.506).

Τα ντιζελοκίνητα λεωφορεία εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 93,5% του στόλου της ΕΕ, με το 0,9% να είναι ηλεκτρικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σημαντικά μερίδια ηλεκτρικών λεωφορείων κατέχουν χώρες όπως η Ολλανδία (12,4%) και το Λουξεμβούργο (6,6%).

Καθώς τα λεωφορεία στους δρόμους της Ευρώπης έχουν ηλικία 12,8 ετών κατά μέσο όρο, η ανανέωση ιδίως των στόλων αστικών λεωφορείων με οχήματα μηδενικών εκπομπών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και πολιτικής, καταλήγει η έκθεση.

Να σημειωθεί ότι, η ACEA συγκεντρώνει τους πέντε κύριους κατασκευαστές λεωφορείων και πούλμαν της Ευρώπης: Daimler Truck, Iveco Group, MAN, Scania και Volvo Group.

The post Η Anna Carmo e Silva από τη Scania επικεφαλής του τμήματος Λεωφορείων και Πούλμαν της ACEA appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα