Η DB ξεκίνησε και επισήμως τη διαδικασία πώλησης της DB Schenker

Ξεκίνησε και επισήμως της διαδικασία πώλησης της DB Schenker ο γερμανικός όμιλος Deutsche Bahn (DB), με πηγές της τραπεζικής αγοράς να κάνουν λόγο για “πωλητήριο” αξίας έως και 20 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

«Ο όμιλος DB εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ξεκινά μια ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις διαδικασία για την πώληση των μετοχών», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Η προϋπόθεση για την πώληση είναι ότι

πρέπει να έχει εμφανή οικονομικά πλεονεκτήματα για την Deutsche Bahn από όλες τις απόψεις».

Οι πιθανοί επενδυτές θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, με φαβορί εταιρείες logistics όπως η Deutsche Post.

Μια αρχική δημόσια προσφορά δεν έχει αποκλειστεί αλλά θεωρείται απίθανη, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, ωστόσο τόνισαν ότι «θα ευνοηθεί η πλήρης πώληση σε ανταγωνιστή ή επενδυτή».

Οικονομικοί αναλυτές, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτίμησαν τη DB Schenker μεταξύ 12 – 20 δισ. ευρώ, αλλά ανέφεραν ότι το τελικό deal θα επηρεαστεί από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε.

Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο αποκλειστικά έγγραφα που εξασφάλισε, τα λειτουργικά κέρδη στη DB Schenker θα ανέλθουν σε κάτι περισσότερο από 1 δισ. ευρώ εφέτος έναντι 1,8 δισ. ευρώ το 2022.

Το άρθρο Η DB ξεκίνησε και επισήμως τη διαδικασία πώλησης της DB Schenker εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-db-xekinise-kai-episimos-ti-diadikasia-polisis-tis-db-schenker.htm
Τυχαία Θέματα