Η DP World κατασκευάζει νέο intermodal terminal, αξίας 15 εκατ. δολ., στην κεντρική Ρουμανία

Στην κατασκευή ενός road-rail intermodal τερματικού σταθμού στο Aiud της Ρουμανίας προχωρά η DP World, το οποίο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το α’ εξάμηνο του 2023.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το terminal θα συνδεθεί σιδηροδρομικώς με το λιμάνι της Κωστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός το οποίο -σύμφωνα με τη DP World- θα δημιουργήσει έναν νέο “εξαγωγικό διάδρομο” στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, όπου διακινείται περίπου το 50% του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας.

«Το terminal

θα συνδέει τη Βόρεια Ρουμανία, η οποία παραδοσιακά στερείται ουσιαστικών υποδομών, με την υπόλοιπη χώρα. Επιπλέον, θα φέρει την περιοχή εγγύτερα στη Μαύρη και τη Βόρεια Θάλασσα και την Αδριατική χρησιμοποιώντας την ηλεκτροκίνηση στον σιδηρόδρομο», σχολίασε στέλεχος της DP World.

Η επένδυση, την οποία έχει αναλάβει η βελγική εταιρεία ILD, ανέρχεται στα 15 εκατ. δολ. και θα καλύπτει μια έκταση περίπου 27.000 τ.μ.

Η ικανότητα επεξεργασίας του νέου terminal διατροπικών μεταφορών θα είναι πάνω από 50.000 TEU εμπορευματοκιβώτια το χρόνο, με τη χωρητικότητα αποθήκευσης να φτάνει τα 3.000 TEU.

Επίσης, εντός των εγκαταστάσεων θα φιλοξενούνται και διάφορες άλλες μονάδες παραγωγής και logistics, οι οποίες θα καταλαμβάνουν μια συνολική έκταση άνω των 80.000 τ.μ.

The post Η DP World κατασκευάζει νέο intermodal terminal, αξίας 15 εκατ. δολ., στην κεντρική Ρουμανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα