Η Njord της Maersk Tankers εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Η Njord, εταιρεία που ιδρύθηκε από την Maersk Tankers, εισέρχεται στην ελληνική αγορά, με στόχο να εξυπηρετήσει την διευρυμένη τοπική βάση πελατών της και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για «πράσινη τεχνολογία» για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών των πλοίων.

«Ο ελληνικός στόλος, ο οποίος αποτελεί τόσο μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου στόλου, είναι το “κλειδί” για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα του κλάδου», δήλωσε

ο Frederik Pind, διευθύνων σύμβουλος της Njord.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει «μεγάλη προθυμία από την πλευρά των Ελλήνων πλοιοκτητών να επενδύσουν σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, με τους περισσότερους να αξιοποιούν ήδη την τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών. Καθιερώνοντας τη φυσική μας παρουσία στην Αθήνα, μπορούμε να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους».

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι κ.κ. Frederik Pind, Παναγιώτης Μπαχτής και Steen Sander Jacobsen.

Της Njord στην Ελλάδα θα ηγείται ο Παναγιώτης Μπαχτής, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία στις 15 Φεβρουαρίου, διαθέτοντας επαγγελματική εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στην ελληνική ναυτιλία.

Η Njord συνεργάζεται με ιδιοκτήτες και ναυλωτές δεξαμενόπλοιων, ξηρού χύδην, εμπορευματοκιβωτίων και αερίου για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών, σχεδιάζοντας ειδικά προσαρμοσμένα πακέτα συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας.

Σύμφωνα με την ίδια, «η επιχείρηση γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη τον περασμένο χρόνο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, όπου εδρεύει περίπου το 1/3 των πελατών της».

Το άρθρο Η Njord της Maersk Tankers εισέρχεται στην ελληνική αγορά εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα