Η SKY express έκανε το επόμενο βήμα: Ίδρυσε την SKY Express Academy

Επεκτείνεται η SKY express, όχι μόνο στον «αέρα», αλλά και στο «έδαφος», εγκαινιάζοντας νέες λειτουργίες.

Του Φώτη Φωτεινού

Μετά την απόκτηση των νέων αεροσκαφών, των Airbus A320 και των ATR 72 600, η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε μια «κίνηση» με… μέλλον.

Ίδρυσε την ακαδημία SKY Express Academy, προχωρώντας σε – πρώτη φάση – σε επένδυση

200.000 ευρώ.

Η Ακαδημία της αεροπορικής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα στεγαστεί στο κέντρο της Αθήνας και θα παρέχει υπηρεσίες σχολών πιλότων, πληρωμάτων καμπίνας, μηχανικών – τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων του ευρύτερου αεροπορικού κλάδου.

Επιδίωξη αποτελεί, όχι μόνο η κάλυψη ιδίων αναγκών, η οποία συντελείται ήδη (η εταιρεία έχει σχετική άδεια), λόγω της επέκτασης σε στόλο και προορισμούς, αλλά η δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου (στόχος είναι η προμήθεια simulators, κλπ.) που δύναται να καλύψει ανάγκες τρίτων, έχοντας υποψήφιους φοιτητές από τα Βαλκάνια.  

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πεδίο εντοπίζεται αξιοσημείωτος ανταγωνισμός, καθώς στην εγχώρια αγορά λειτουργούν αρκετές αεροπορικές / τουριστικές σχολές, άλλες μεγαλύτερες και άλλες μικρομεσαίες.

«Το νέο εγχείρημα της SKY express, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καταδεικνύει την τάση διεύρυνσης της εταιρείας και σε άλλες δραστηριότητες, διαπιστώνοντας την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που εντοπίζεται στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά, η οποία κορυφώθηκε φέτος», αναφέρουν στελέχη της αεροπορικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι η SKY express επιχείρησε τη θερινή περίοδο με 21 αεροσκάφη (9 Airbus A320 και 12 ATR) και το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί σε 3 νέους προορισμούς.

Μάλιστα, η εταιρεία, μέσω του μητρικού ομίλου, διεκδικεί και το λιμάνι Ηρακλείου.

The post Η SKY express έκανε το επόμενο βήμα: Ίδρυσε την SKY Express Academy appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα