Η πρώτη εμπορική υπερατλαντική πτήση με 100% SAF από την Virgin Atlantic (photos)

«Ιστορική» η χτεσινή ημέρα για την Virgin Atlantic, καθώς η αεροπορική πραγματοποίησε υπερατλαντική πτήση με 100% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF).

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Η εμπορική πτήση “Flight100” με 100% βιώσιμα καύσιμα απογειώθηκε από το Heathrow του Λονδίνου προς το JFK της Νέα Υόρκης σήμερα, «σηματοδοτώντας το αποκορύφωμα ενός έτους δραστικής συνεργασίας, για να επιδειχθεί η

ικανότητα του SAF ως ασφαλές καυσίμου αντικατάστασης, συμβατό με τους σημερινούς κινητήρες, τις ατράκτους αεροσκαφών και τις υποδομές καυσίμων.

Να σημειωθεί ότι, η πτήση της Virgin Atlantic έγινε με ένα αεροσκάφος Boeing 787, χρησιμοποιώντας κινητήρες Rolls-Royce Trent 1000.

Τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν στο “Flight100”, σύμφωνα με τη Virgin Atlantic, αποτελούνται από 88% HEFA (Υδροεπεξεργασμένους Εστέρες και Λιπαρά Οξέα) που παρείχε η AirBP και 12% SAK (Συνθετική Αρωματική Κηροζίνη) που παρείχε η Virent, θυγατρική της Marathon Petroleum Corporation.

Επίσης, την υλοποίησή της ανέλαβε κοινοπρακτικό σχήμα υπό την ηγεσία της Virgin Atlantic, συμπεριλαμβανομένων των Boeing, Rolls-Royce, Imperial College London, University of Sheffield, ICF και Rocky Mountain Institute, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών του Ην. Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Richard Branson, ιδρυτή της Virgin Atlantic,: «Ο κόσμος πάντα θα θεωρεί ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, μέχρι να το κάνετε εσείς. Το πνεύμα της καινοτομίας είναι εκεί έξω και προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα προς όφελος όλων.

Η Virgin Atlantic αμφισβητεί το status quo και πιέζει την αεροπορική βιομηχανία να μην επαναπαυθεί ποτέ και να τα πάει καλύτερα από το 1984. Γρήγορα προς τα εμπρός σχεδόν 40 χρόνια, αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα συνεχίζει να είναι η “καρδιά” της Virgin Atlantic που χτυπά καθώς ωθεί τα όρια από αεροσκάφη και στόλο από ανθρακονήματα σε αναβαθμισμένα βιώσιμα καύσιμα.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που επιβιβάστηκα στην πτήση “Flight100” σήμερα μαζί με τις ομάδες της Virgin Atlantic και τους συνεργάτες μας, οι οποίοι εργάζονται μαζί για να καθορίσουν την πορεία της απανθρακοποίησης των αερομεταφορών μεγάλων αποστάσεων».

Το άρθρο Η πρώτη εμπορική υπερατλαντική πτήση με 100% SAF από την Virgin Atlantic (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-virgin-atlantic-pragmatopoiise-tin-proti-yperatlantiki-ptisi-me-saf-photos.htm
Τυχαία Θέματα