Η Ιταλία βάζει «πωλητήριο» στο ιταλικό ταχυδρομείο (Poste Italiane)

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκρατικοποιήσει έως και το 13% του ιταλικού ταχυδρομείου (Poste Italiane), σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Βιομηχανίας.

Όπως επισημάνθηκε, η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του πλάνου της ιταλικής κυβέρνησης να συγκεντρώσει περί τα 20 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων το διάστημα 2024 – 2026.

Σε έγγραφη απάντηση σε Κοινοβουλευτική ερώτηση, αντίγραφο της επικαλείται το Reuters, το υπουργείο Βιομηχανίας τονίζει ότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και

η κρατική Cassa Depositi e Prestiti (CDP) σχεδιάζουν να απομειώσουν τα μερίδιά τους στην Poste Italiane «χωρίς αυτά να πέσουν κάτω του 51%».

Να σημειωθεί ότι, το υπουργείο Οικονομίας διαθέτει μερίδιο 29,3% στην Poste Italiane, αξίας σχεδόν 4 δισ. ευρώ (με τρέχουσες τιμές αγοράς), ενώ η CDP το 35%.

«Η πώληση δεν θα θέσει σε κίνδυνο την παροχή της δημόσιας ταχυδρομικής υπηρεσίας, ενώ θα είναι εγγυημένες οι θέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Από την πλευρά της, η Poste Italiane, η οποία θα παρουσιάσει το νέο της Βιομηχανικό Πλάνο τον προσεχή Μάρτιο, αποτελεί έναν χρηματοοικονομικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που έχει επεκταθεί -πέρα από τις βασικές δραστηριότητές του- σε πληρωμές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ενέργειας, καθώς και σε ασφαλιστικά και επενδυτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα θα μειώσει τα μερίδια που διαθέτει σε κρατικούς οργανισμούς, όπως η Poste Italiane, στον σιδηρόδρομο η Ferrovie dello Stato και στην ενέργεια η Eni.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Η Ιταλία βάζει «πωλητήριο» στο ιταλικό ταχυδρομείο (Poste Italiane) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-italia-vazei-politirio-sto-italiko-tachydromeio-poste-italiane.htm
Τυχαία Θέματα