Η Κομισιόν έδωσε το “πράσινο” για την εξαγορά της Bolloré Logistics από την CMA CGM

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη εξαγορά της Bolloré Logistics SE από την CMA CGM.

Σύμφωνα με την έρευνα της Κομισιόν η συγχώνευση, όπως κοινοποιήθηκε αρχικά, θα μείωνε τον ανταγωνισμό στις αγορές της Μαρτινίκας, της Γουαδελούπης και της Γαλλικής Γουιάνας όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών.

Ειδικότερα, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει σημαντικούς κάθετους δεσμούς μεταξύ: (i)

των upstream δραστηριοτήτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM σε διαδρομές που συνδέουν την Ευρώπη με τη Μαρτινίκα, τη Γουαδελούπη και τη Γαλλική Γουιάνα και (ii) στις upstream δραστηριότητες μεταφοράς θαλάσσιων εμπορευμάτων της Bolloré Logistics στις περιοχές αυτές.

Οπότε, η Κομισιόν κατέληξε ότι η CMA CGM θα μπορούσε να έχει την ικανότητα και το κίνητρο να ευνοήσει την Bolloré Logistics εις βάρος των ανταγωνιστών freight forwarders, ιδίως εν όψει των πολύ υψηλών μεριδίων αγοράς της CMA CGM σε αυτά τα υπερπόντια δρομολόγια και των ανταγωνιστικών δομών σε αυτές τις περιοχές.

Τα διορθωτικά μέτρα που προτάθηκαν

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εξέφρασε η Κομισιόν, τα μέρη πρότειναν να εκχωρήσουν:

Όλες οι δραστηριότητες της Bolloré Logistics στη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα, το Σεν Μάρτιν και τη Γαλλική Γουιάνα καιΟρισμένα περιουσιακά στοιχεία στη μητροπολιτική Γαλλία που συνδέονται με αυτές τις δραστηριότητες.

Αυτές οι δεσμεύσεις αντιμετωπίζουν πλήρως τα προβλήματα ανταγωνισμού που εντοπίστηκαν, καταργώντας την κάθετη σύνδεση μεταξύ των δραστηριοτήτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM και των δραστηριοτήτων θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων της Bolloré Logistics στις σχετικές περιοχές.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάστηκε σε συνεργασία με τις Αρχές Ανταγωνισμού της Γαλλικής Πολυνησίας και της Νέας Καληδονίας.

Η απόφαση εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις, ενώ υπό την επίβλεψη της Επιτροπής, ένας ανεξάρτητος διαχειριστής θα παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

To CV των εταιρειών

Η CMA CGM, με έδρα τη Γαλλία, είναι ένας διεθνής όμιλος που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, λιμενικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες θαλάσσιας και αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του Τύπου στη Γαλλία μέσω της La Provence SA. Η CMA CGM ελέγχεται αποκλειστικά από την Merit.

Η Bolloré Logistics, με έδρα τη Γαλλία, είναι ένας διεθνής όμιλος που παρέχει υπηρεσίες διαμετακόμισης εμπορευμάτων (θαλάσσια, αεροπορικά και χερσαία), logistics συμβολαίων, καθώς και άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Η Bolloré Logistics ελέγχεται αποκλειστικά από την Bolloré SE.

Το άρθρο Η Κομισιόν έδωσε το “πράσινο” για την εξαγορά της Bolloré Logistics από την CMA CGM εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-komision-edose-to-prasino-gia-tin-exagora-tis-bollor-logistics-apo-tin-cma-cgm.htm
Τυχαία Θέματα