Ιπτάμενα ταξί στη Νότια Κορέα, στόχος η έναρξη ταξιδιών έως το 2025!

Ένα νέο σύστημα ελέγχου οχημάτων αστικής αεροπορικής κινητικότητας (UAM) παρουσίασε η Νότια Κορέα, ελπίζοντας ότι θα χρησιμοποιήσει ιπτάμενα ταξί για διαδρομές μεταξύ των μεγάλων αεροδρομίων και του κέντρου της πόλης της Σεούλ το 2025.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ήδη, από το 2020, η χώρα έχει ανακοινώσει έναν οδικό χάρτη για την έναρξη εμπορικών αστικών αεροπορικών ταξιδιών έως το 2025.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών

της χώρας, εκτιμάται ότι τέτοιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να μειώσουν τον χρόνο ταξιδιού για αποστάσεις μεταξύ 30-50 χλμ. από τη 1 ώρα με το αυτοκίνητο σε 20 λεπτά αεροπορικώς.

«Καθώς το UAM αναμένεται να γίνει ένα από τα κοινά μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι πολίτες στην καθημερινή ζωή, είναι απολύτως απαραίτητο να δοκιμάσουμε και να δοκιμάσουμε τις υπηρεσίες UAM σε διάφορα περιβάλλοντα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Noh Hyeong-ouk.

Να σημειωθεί ότι, το ταξίδι από το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon προς το κέντρο της Σεούλ, αναμένεται να κοστίσει περίπου 110.000 γουάν (93 δολ.), όταν ξεκινούν τα εμπορικά ταξίδια το 2025 -ακριβότερα έναντι των premium ταξί – αλλά θα πέσει σε περίπου 20.000 γουάν ανά ταξίδι μετά το 2035, όταν η αγορά ωριμάσει, σύμφωνα το υπουργείο Μεταφορών.

The post Ιπτάμενα ταξί στη Νότια Κορέα, στόχος η έναρξη ταξιδιών έως το 2025! appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα