Ηλ. Μαραγκάκης, Fraport Greece: Θα απαιτηθεί χρόνος για την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης

Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, ίσως και έως 5 χρόνια, για την αποκατάσταση της αεροπορικής κίνησης, όπως εκτίμησε ο Ηλίας Μαραγκάκης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της Fraport Greece, μιλώντας στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021.

Ο κ. Μαραγκάκης σημείωσε ότι το 2019 κατεγράφησαν πάνω από 30 εκατομμύρια επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και, ενώ το 2020 θα μπορούσε να αποτελέσει έτος – ορόσημο για το ύψος της επιβατικής κίνησης, καθώς η αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport Greece θα επέτρεπε την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών (με πρόβλεψη

τα 33 εκατ. επιβάτες), η πανδημία ανέτρεψε τα δεδομένα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαραγκάκης, την Κυριακή του Πάσχα του 2020 και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εξυπηρετήθηκαν μόλις 92 επιβάτες!

*Η ομιλία του Ηλ. Μαραγκάκη από το 6:27:31

Παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, σημείωσε ότι έχει ανακτηθεί μόλις το 22,2% της επιβατικής κίνησης.  

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η κίνηση παραμένει πολύ χαμηλή, με ισχνά σημάδια ανάκαμψης. Μισός μήνας του Μαΐου του 2019  ισούται με το πρώτο μισό έτος του 2021».

Η αβεβαιότητα στην επιβατική κίνηση έχει επιφέρει και σημαντικές ανακατατάξεις στην κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών και χωρών που εξυπηρετούνται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις προκλήσεις, όπως υποστήριξε ο κ. Μαραγκάκης, η Fraport Greece επένδυσε το τελευταίο διάστημα στην ποιότητα και ασφάλεια των αεροδρομίων.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε ως επιβράβευση για την ίδια την Fraport Greece την πιστοποίηση των αεροδρομίων που έλαβε από την ACI, αποδεικνύοντας ότι η ασφάλειά τους βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

The post Ηλ. Μαραγκάκης, Fraport Greece: Θα απαιτηθεί χρόνος για την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα