Ηλεκτρικό φορτηγό της Bolloré Logistics θα πραγματοποιεί last mile παραδόσεις στη Νέα Υόρκη

Bolloré Logistics και Sarcona λανσάρουν μια νέα βιώσιμη υπηρεσία logistics και θέτουν σε λειτουργία ένα 100% ηλεκτρικό φορτηγό για παραδόσεις στο τελευταίο μίλι (last mile) μεταξύ Νιου Τζέρσεϋ και Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ,

το φορτηγό, με αυτονομία 200 μιλίων, θα πραγματοποιεί δρομολόγια 359 ημέρες το χρόνο μεταξύ του κέντρου διανομής της Bolloré Logistics στο Ridgefield και του δικτύου λιανικής του πελάτη στην “καρδιά” του Μανχάταν, διανύοντας περίπου 60 χλμ. την ημέρα.

Η εν λόγω υπηρεσία θα επιτρέψει στην Bolloré Logistics να συμβάλει «στην απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην πόλη», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Εκτιμάται ότι, κατά τη διάρκεια ενός έτους, περίπου 10 – 15 τόνοι CO2e θα αποφευχθούν ανάλογα με τις παραδιδόμενες ποσότητες, δηλαδή τουλάχιστον -70% του CO2e και -100% των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων.

Επίσης, όπως τονίζεται, «το ηλεκτρικό φορτηγό στο Νιου Τζέρσεϋ δεν είναι το πρώτο και δεν θα είναι το τελευταίο από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για βιώσιμες οδικές μεταφορές.

Από το 2020, η εταιρεία έχει επενδύσει σε εναλλακτικές λύσεις φορτηγών, ξεκινώντας με έναν τράκτορα φορτηγού ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG) στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και πιο πρόσφατα 4 φορτηγά συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Συνολικά, τουλάχιστον 50 τόνοι CO2e ετησίως έχουν εξοικονομηθεί χάρη σε αυτές τις διαφορετικές πρωτοβουλίες. Άλλα έργα της ίδιας φύσης βρίσκονται ήδη υπό εξέταση με προγραμματισμένη ανάπτυξη για το 2024».

Το άρθρο Ηλεκτρικό φορτηγό της Bolloré Logistics θα πραγματοποιεί last mile παραδόσεις στη Νέα Υόρκη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ilektriko-fortigo-tis-bollor-logistics-tha-pragmatopoiei-last-mile-paradoseis-sti-nea-yorki.htm
Τυχαία Θέματα