Καθελκύστηκε το νέο πλοίο “Great Lagos” κατηγορίας «G5» του ομίλου Grimaldi

Λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του “Great Antwerp”, του πρώτου από τα 6 πλοία πολλαπλών χρήσεων ro-ro κλάσης «G5», ο όμιλος Grimaldi προχώρησε στην καθέλκυση του “Great Lagos” στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. στο Ulsan της νότιας Κορέας.

Το νέο πλοίο κατηγορίας «G5» έλαβε το όνομά του από την πόλη του Λάγος στη Νιγηρία, ένα λιμάνι που εξυπηρετείται για δεκαετίες από τον ιταλικό όμιλο, που λειτουργεί εκεί τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό ro-ro πολλαπλών χρήσεων της δυτικής Αφρικής.

Το

“Great Lagos” έχει μήκος 250 μ., πλάτος 38 μ. και νεκρό βάρος 45.684 τόνων. Ο καινοτόμος σχεδιασμός του συνδυάζει υψηλή ικανότητα φόρτωσης με μεγάλη προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Όλα τα πλοία της κλάσης «G5» είναι σε θέση να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη κλάσης «G4», τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων διπλασιάζεται.

Παρά την αυξημένη χωρητικότητά του, χάρη στις τεχνολογικές λύσεις αιχμής που στοχεύουν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, το νέο πλοίο είναι σε θέση να μειώσει τις εκπομπές CO2 ανά τόνο που μεταφέρεται έως και 43% σε σύγκριση με άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων ro-ro του ομίλου.

Να σημειωθεί ότι, στην τελετή καθέλκυσης του “Great Lagos” παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Heung-Won Seo, Senior Executive Vice President της Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd., ο Guido Grimaldi, Deep Sea Commercial & Operations Director του Grimaldi Group, διευθυντές του κορεατικού ναυπηγείου και της ιταλικής ναυτιλιακής εταιρείας και εκπρόσωποι βασικών πελατών με τους οποίους ο όμιλος Grimaldi συνεργάζεται στα δρομολόγιά του που συνδέουν Ευρώπη, Δυτική Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική.

«Νονά» του “Great Lagos” ήταν η Chafica Yamine, σύζυγος του Antonio Frangie, ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής Frangie Internationale Spedition GmbH.

Μετά την παράδοσή του, που εκτιμάται αυτό το καλοκαίρι, το “Great Lagos” θα εκτελεί δρομολόγια του ιταλικού ομίλου μεταξύ Βόρειας Ευρώπης και Δυτικής Αφρικής.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Καθελκύστηκε το νέο πλοίο “Great Lagos” κατηγορίας «G5» του ομίλου Grimaldi εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα