Καθορίζεται η θαλάσσια ζώνη του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Με σχετικό άρθρο στο σχ. ν. του υπουργείου Οικονομίας, που τιτλοφορείται «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» καθορίζεται η θαλάσσια ζώνη του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην Αιτιολογική Έκθεση, με το Άρθρο 28 «Εξασφαλίζεται η επικαιροποίηση του καθορισμού της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης την Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ.

Για τη ζώνη λιμένα Αλεξανδρούπολης βρίσκεται

σε ισχύ η υπ΄ αρ. 21007/27.5.1966 απόφαση Νομάρχη Έβρου (Β΄447), με την οποία καθορίσθηκε η χερσαία Ζώνη Λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς και η υπ’ αρ. 4244/2008 απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, περί τροποποίησης και επέκτασης της χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΑΑΠ 369).

Στις προαναφερθείσες αποφάσεις δεν περιλαμβάνεται με σαφήνεια η οριοθέτηση της θαλάσσιας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης, δημιουργώντας ζητήματα αναφορικά με την έκταση της αρμοδιότητας του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα και κατ΄ επέκταση με την αξιοποίηση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης, που κυρώθηκε με τον ν. 4597/2019 (παρ. 9.8)».

Το άρθρο Καθορίζεται η θαλάσσια ζώνη του λιμένα Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
kathorizetai-i-thalassia-zoni-tou-limena-alexandroupolis.htm
Τυχαία Θέματα