“Κλείδωσαν” αυξήσεις διοδίων 7,6% για το 2024. Τι αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών

“Κλείδωσαν” οι αυξήσεις διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους για τη νέα χρονιά, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να επισημαίνει τη βούλησή της για την εύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών για το 2023.

Όπως επισημαίνεται, το υπουργείο Μεταφορών, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, κατάφερε τελικά να επιτύχει την αναστολή της αύξησης του κομίστρου για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, το Δημόσιο, όπως υποστηρίζει το υπουργείο,

δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αποζημίωση προς παραχωρησιουχους, πλην αυτών για τη διευκόλυνση των εκλογικών διαδικασιών και των μέτρων που ελήφθησαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Daniel”.

Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από συστηματικές προσπάθειες, η νόμιμη αύξηση του κομίστρου των διοδίων το 2024, όπως υπογραμμίζουν στελέχη του υπουργείου, θα είναι σαφώς κατώτερη του 12%, όπως αυτή προβλεπόταν για το 2023.

Τμηματικά οι αυξήσεις 

Την ίδια ημέρα, την επικείμενη αύξηση στα διόδια επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

Όπως υποστήριξε, «η ιστορία ξεκινά από το 2022 όταν εκλήθη η τότε πολιτική ηγεσία να εφαρμόσει υποχρέωση του κράτους προς τους παραχωρησιούχους για αύξηση των διοδίων δηλαδή 12% από 1/1/2023».

Ο ίδιος ανέφερε ότι, μετά από διαπραγματεύσεις για τη μη επιβάρυνση των πολιτών, αυτό πάγωσε. Ωστόσο, πλέον «αποφασίστηκε τμηματική αύξηση 7,6% το 2024, 2% το 2025 και 2% το 2026».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «μια αναληφθείσα υποχρέωση αποφασίστηκε να γίνει όσο πιο ήπια και σταδιακά γίνεται. Γιατί άλλο το σταδιακό και άλλο το 12% απευθείας»

Το άρθρο “Κλείδωσαν” αυξήσεις διοδίων 7,6% για το 2024. Τι αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
kleidosan-monopsifies-afxiseis-diodion-gia-to-2024-ti-anaferei-to-yp-metaforon.htm
Τυχαία Θέματα
“Κλείδωσαν”, 2024, Μεταφορών,“kleidosan”, 2024, metaforon