Κλείνει το «κεφάλαιο» ενέργεια για την Maersk, πούλησε την Maersk Supply Service (MSS)

Κλείνει το «κεφάλαιο» ενέργεια για την Maersk, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με την A.P. Moller Holding, μητρική του ομίλου A.P. Moller, για την αποεπένδυσή της από την Maersk Supply Service (MSS).

Σημειωτέον, η MSS αποτελεί πάροχο παγκόσμιων υπεράκτιων θαλάσσιων υπηρεσιών και project solutions για τον ενεργειακό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2016, η Maersk

υιοθέτησε τη νέα της στρατηγική σχετικά με την ολοκληρωμένη εφοδιαστική και ξεκίνησε ο διαχωρισμός των υφιστάμενων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ενέργεια.

Οι Maersk Tankers, Maersk Oil & Gas και Maersk Drilling πουλήθηκαν το διάστημα 2017-2019, ενώ με την προβλεπόμενη πώληση της Maersk Supply Service θα ολοκληρωθεί η τελική εκποίηση των ενεργειακών δραστηριοτήτων.

Η Maersk Supply Service θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με την τρέχουσα ονομασία της και θα χρησιμοποιεί το λογότυπο της Maersk ως μέρος της επωνυμίας της.

Δεδομένου ότι η συναλλαγή γίνεται μεταξύ συνδεδεμένων μερών, αναμένεται σχετική έγκριση από την DNB Bank, που θα βεβαιώσει ότι η αξία της συναλλαγής είναι δίκαιη από οικονομικής άποψης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η αξία της συναλλαγής φτάνει τα 685 εκατ. δολ., ενώ μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το κλείσιμο της εξαγοράς, η Maersk Supply Service θα παραμείνει θυγατρική της A.P. Moller – Maersk A/S.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Κλείνει το «κεφάλαιο» ενέργεια για την Maersk, πούλησε την Maersk Supply Service (MSS) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα