Διακήρυξη Ελλάδας-Τουρκίας για επόμενη σύγκληση τεχνικής Επιτροπής για τη 2η συνοριακή γέφυρα στο σημείο Κήποι – Ύψαλα

Κοινή Δήλωση/Διακήρυξη για επόμενη σύγκληση τεχνικής Επιτροπής για την κατασκευή της δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στον Έβρο, υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Ειδικότερα, την Κοινή Δήλωση/Διακήρυξη υπέγραψαν ο CEO της Εγνατίας Οδού, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, και ο Τούρκος Αν. Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων Τουρκίας, Selahattin Bayramcavus.

Ουσιαστικά,

οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την πρόοδο των εργασιών στην κατασκευή της 2ης διασυνοριακής γέφυρας στην περιοχή Κήποι – Ύψαλα, την εποπτεία της οποία έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός, και ανακοινώνουν την επόμενη συνάντηση τεχνικών επιτροπών και εμπειρογνωμόνων.

Να σημειωθεί ότι, συνολικά 15 συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις – διακηρύξεις υπεγράφησαν στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Οι συμφωνίες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές, ο τουρισμός, η παιδεία και η τελωνειακή συνεργασία.

Το άρθρο Διακήρυξη Ελλάδας-Τουρκίας για επόμενη σύγκληση τεχνικής Επιτροπής για τη 2η συνοριακή γέφυρα στο σημείο Κήποι – Ύψαλα εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
koini-dilosidiakiryxi-elladas-tourkias-gia-epomeni-sygklisi-technikis-epitropis-gia-2i-gefyra-ston-evro--egnatia.htm
Τυχαία Θέματα