Κομισιόν: Ως τις 31 Οκτωβρίου η υποβολή προτάσεων για πιλοτικές διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί για την κατάθεση προτάσεων αναφορικά με τις πιλοτικές διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες, όπως προανήγγειλε στο Action Plan της για την ενίσχυση των υπεραστικών και διασυνοριακών επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Adina Vălean δήλωσε: «Εάν περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως ο σιδηρόδρομος, πρέπει να γίνει ελκυστική επιλογή για μακρινά και διασυνοριακά ταξίδια. Χρειαζόμαστε περισσότερες διασυνοριακές σιδηροδρομικές συνδέσεις, οπότε πρέπει

να είναι ταχύτερες. Σήμερα, οι διασυνοριακοί σιδηρόδρομοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στη λειτουργία και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών. Αυτά τα πιλοτικά έργα αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας για την άρση αυτών των εναπομεινάντων εμποδίων και ελπίζω ότι ο κλάδος θα πάρει μπροστά χωρίς καθυστέρηση!».

Να σημειωθεί ότι, μέσω της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, η Κομισιόν ενθαρρύνει τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, τους διαχειριστές υποδομής και τις αρμόδιες Αρχές να προτείνουν πιλοτικές υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια που εντοπίζονται στο Action Plan.

Οι πιλοτικές δράσεις μπορούν να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες ή να βελτιώσουν τις υπάρχουσες, για παράδειγμα κάνοντας τις συνδέσεις πιο γρήγορες, συχνότερες και πιο προσιτές.

Η Κομισιόν θα υποστηρίξει τα έργα διευκολύνοντας τις επαφές μεταξύ των σχετικών ενδιαφερομένων και παρέχοντας βοήθεια.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2022, ενώ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα δημοσιοποιηθούν έως τον Ιανουάριο του 2023.

Βάσω Βεγιάζη

The post Κομισιόν: Ως τις 31 Οκτωβρίου η υποβολή προτάσεων για πιλοτικές διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα