Μέτρα στη Γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά ενόψει κακοκαιρίας ζητούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξουν διακοπές δρομολογίων στη Γραμμή 1 (Πειραιάς – Κηφισιά), εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο, ζητούν οι εργαζόμενοι από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, με πολύ πιθανή την χιονόπτωση εντός της Αττικής.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της Γραμμής 1 (Πειραιάς-

Κηφισιά), η οποία είναι ανοιχτό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιστήσουμε την προσοχή στην διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, ώστε:

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην γίνουν διακοπές των δρομολογίων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από τη διοίκηση:

Να υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εργαζομένων, που θα αντιμετωπίζουν, εγκαίρως, όλα τα πιθανά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν λόγω της κακοκαιρίας.Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέτρα π.χ δρομολόγηση τρένων για τον εκχιονισμό  και την αποπαγοποίηση των γραμμών κ.ά.

Ειδικά, για τους κλειστούς εργασιακούς χώρους ζητάμε σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας να έχουν επαρκή θερμοκρασία.

Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπου προβλέπεται δε, να τους χορηγηθεί εξοπλισμός ατομικής προστασίας από το ψύχος .

Επίσης, ζητάμε να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τους συναδέλφους/ συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε συνθήκες ψύχους.

Καταλήγοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι, είναι πάντα έτοιμοι να συμβάλουν με προτάσεις, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων».

The post Μέτρα στη Γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά ενόψει κακοκαιρίας ζητούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα