Νέα και Κεντρική Οδός ενίσχυσαν τα έσοδα των Παραχωρήσεων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Άνοδος 4,2% της κυκλοφορίας έναντι του 2019

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 δημοσίευσε χθες ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στον τομέα των Παραχωρήσεων, ο όμιλος κατέχει, μεταξύ άλλων, το 100% στη Νέα και Κεντρική Οδό, το 17% της Ολυμπίας Οδού, το 32,46% του αεροδρομίου Καστελίου στην Κρήτη και το 70% της

HELLAS SMARTICKET.

Ο τομέας των παραχωρήσεων είχε, πέρυσι, έσοδα 202 εκατ. έναντι 173,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021, κυρίως λόγω της σταδιακής αποκατάστασης της κίνησης στους αυτοκινητόδρομους μετά την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Αντίστοιχα, το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα 111,7 εκατ. έναντι 101,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Οι διελεύσεις στους αυτοκινητόδρομους (Νέα Οδός και Κεντρική Οδός), κατά το 2022, αυξήθηκαν, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, κατά 16,2% σε συνέχεια της άρσης των περιορισμών στην κυκλοφορία που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Μάλιστα, τα επίπεδα κυκλοφορίας, όπως αναφέρει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πλέον έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα του 2019 (+4,2% έναντι 2019).

Στον τομέα των παραχωρήσεων, αναμένεται σημαντική ενίσχυση τις επόμενες περιόδους, καθώς προχωράει η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου του ομίλου, συνολικού ύψους 4,5 δισ.

«Ακόμα, ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία εμβληματικών έργων παραχώρησης και είναι κατάλληλα τοποθετημένος, ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά ως προς την εξασφάλιση νέων προσοδοφόρων έργων», αναφέρεται.

Φ. Φωτ. 

Το άρθρο Νέα και Κεντρική Οδός ενίσχυσαν τα έσοδα των Παραχωρήσεων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Άνοδος 4,2% της κυκλοφορίας έναντι του 2019 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα