Ο γερμανικός όμιλος Deutsche Post DHL μετονομάζεται σε DHL Group

Αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2023, ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Post DHL προχωρά σε αλλαγή του ονόματός του σε DHL Group.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Το νέο όνομα θα αντικατοπτρίζει τον μετασχηματισμό του ομίλου τα τελευταία χρόνια, ενώ θα εστιάζει στις εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητες των logistics που θα λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης για το μέλλον.

«Την τελευταία δεκαετία,

οι μεγάλες τάσεις της παγκοσμιοποίησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της ψηφιοποίησης και της βιωσιμότητας είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρή θετική επίδραση στην εταιρεία μας. Μας άνοιξαν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Tobias Meyer.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Σήμερα, είμαστε μια από τις πιο διεθνείς εταιρείες στον κόσμο. Το όνομα DHL Group και η χρήση του λογότυπου DHL για τον όμιλο αποτελεί συνέχεια της ανάπτυξης της εταιρείας μας, η οποία εκτός Γερμανίας χρησιμοποιεί αποκλειστικά το εμπορικό σήμα της DHL. Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, το brand DHL συνεχίζει να αποκτά δυναμική».

Ήδη, πάνω από το 90% των εσόδων του ομίλου προέρχεται από το κομμάτι των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την επωνυμία DHL, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης DHL Parcel στη Γερμανία.

Παραμένουν τα brand Deutsche Post και DHL

Όσον αφορά στις επωνυμίες Deutsche Post και DHL, σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στη Γερμανία, όπως και στο παρελθόν.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την παράδοση της Deutsche Post, την πλούσια κληρονομιά και την ιστορία της που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα», τόνισε ο Meyer.

Όπως είπε, «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε και να αγαπάμε το εμπορικό σήμα της Deutsche Post στο κοινό branding με την DHL και θα παραμείνουμε τα ταχυδρομείο της Γερμανίας».

Τα τμήματα της DHL θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τις τρέχουσες επωνυμίες τους. Ωστόσο, από την 1η Ιουλίου, ο όμιλος θα εναρμονίσει και θα απλοποιήσει επίσης το όνομα του τμήματος DHL eCommerce Solutions, το οποίο δραστηριοποιείται ως DHL Parcel σε ορισμένες χώρες.

Στο μέλλον, αυτό το τμήμα θα χρησιμοποιεί την επωνυμία DHL eCommerce.

Η παρουσία στο Χρηματιστήριο

Επίσης, η μετονομασία του ομίλου δεν επηρεάζει την παρουσία της εισηγμένης μητρικής στη χρηματιστηριακή αγορά, που παραμένει Deutsche Post AG, ενώ ο σημερινός τίτλος της μετοχής “DPW”, θα αλλάξει σε “DHL”.

«Η αλλαγή της επωνυμίας του ομίλου δεν θα έχει καμία επίδραση στο όνομα ή τη φύση των νομικών οντοτήτων του, κυρίως της Deutsche Post AG», όπως τονίζεται.

Εγχώρια και διεθνώς, ο όμιλος θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα DHL Group την 1η Ιουλίου 2023, για να αναγνωρίζεται στις επικοινωνίες και τις παρουσιάσεις του, ενώ η αλλαγή επωνυμίας ορισμένων φυσικών περιουσιακών στοιχείων θα γίνει με την πάροδο του χρόνου για να αποφευχθεί το πρόσθετο κόστος.

Το άρθρο Ο γερμανικός όμιλος Deutsche Post DHL μετονομάζεται σε DHL Group εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
o-germanikos-omilos-deutsche-post-dhl-metonomazetai-se-dhl-group.htm
Τυχαία Θέματα