Τα νέα lockdown της Κίνας κατά του Covid “απειλούν” αυτοκινητοβιομηχανίες και λιμάνια

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνα να περιορίσει ένα νέο, μεγαλύτερο ξέσπασμα του COVID αναγκάζουν Toyota, Volkswagen και Yantian International Container Terminal να αναστείλουν ορισμένες δραστηριότητές τους, εγείροντας φόβους για νέες διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετές κινεζικές επαρχίες και πόλεις έχουν αυστηροποιήσει το πλαίσιο εργασίας

και μετακίνησης των πολιτικών, σύμφωνα με την εντολή του Πεκίνου για καταστολή της μετάδοσης του ιού το συντομότερο.

Ήδη, στο Shenzhen, τη Silicon Valley της Κίνας, πραγματοποιούνται μαζικά τεστ κατά του κορωνοϊού αφού καταγράφηκαν δεκάδες νέα κρούσματα. Οι αξιωματούχοι έχουν αναστείλει τις δημόσιες συγκοινωνίες και προέτρεψαν τους κατοίκους να εργάζονται από το σπίτι αυτή την εβδομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Την εξέλιξη των πραγμάτων παρακολουθούν στενά και οι ΗΠΑ, με την εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι να τονίζει «μας απασχολεί το θέμα φυσικά…. εξετάζουμε τον αντίκτυπο σε ορισμένα από αυτά τα λιμάνια γύρω από τις πληγείσες περιοχές της Κίνας».

Να σημειωθεί ότι, η Κίνα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερα κρούσματα COVID-19 εφέτος από ό,τι όλο το 2021.

Ο Paul Weedman, ο οποίος διευθύνει την Victure Industrial Co., Ltd στο Shenzhen, προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί έφεραν αλυσιδωτές επιπτώσεις πέρα από το Shenzhen στην ευρύτερη επαρχία Guangdong. «Η παραγωγή για ορισμένες από τις παραγγελίες των πελατών μας έχει ανασταλεί και πολλές εργασίες στα εργοστάσια ακυρώθηκαν», είπε.

«Φανταστείτε ότι έχετε ένα εργοστάσιο 100 ατόμων και ξαφνικά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα – δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τις υπάρχουσες παραγγελίες σας, δεν μπορείτε να δεχτείτε νέες. Ο αντίκτυπος δεν είναι 2 ή 3 εβδομάδες, αλλά 3- 6 μήνες», τόνισε.

Αντίστοιχα προβλήματα, ωστόσο σε μέτριο βαθμό, αντιμετωπίζουν και τα λιμάνια στο Shenzhen. Στην περίπτωση του Yantian International Container Terminal (YICT), ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Κίνας, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι προς το παρόν λειτουργεί κανονικά, αν και δύο εταιρείες με αποθήκες στο λιμάνι ανακοίνωσε ότι έπρεπε να αναστείλουν προσωρινά τις εργασίες τους.

Αναστέλλουν την παραγωγή οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι αξιωματούχοι στην πόλη Changchun, την πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Jilin, προχώρησαν σε lockdown κλείνοντας τα σχολεία στο κέντρο της Σαγκάης και αναστέλλονται τις δημόσιες συγκοινωνίες στο μεταποιητικό κέντρο Dongguan.

Χτες, η Toyota ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της με τον κινεζικό όμιλο FAW ανέστειλε την παραγωγή στο Changchun, ενώ οι δραστηριότητες στην πόλη Tianjin παραμένουν ανεπηρέαστες.

Η Volkswagen, η οποία έχει επίσης κοινοπραξία με την FAW, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την παραγωγή στα εργοστάσια οχημάτων και εξαρτημάτων της από Δευτέρα έως Τετάρτη.

The post Τα νέα lockdown της Κίνας κατά του Covid “απειλούν” αυτοκινητοβιομηχανίες και λιμάνια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα