Ολοκληρώθηκε το “11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023”

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) συνδιοργάνωσαν το «11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023», με κεντρικό θέμα: «Καθαρές και Προσβάσιμες σε όλους Πολυτροπικές Μεταφορές», το οποίο διεξήχθη στις 20-22 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης (https://www.ictr.gr).

Το εν λόγω

Διεθνές Συνέδριο απευθύνεται στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 140 εργασίες, 20 συνεδρίες και 7 εργαστήρια, το ICTR2023 κάλυψε σφαιρικά όλες τις πτυχές του τομέα αναδεικνύοντας αποτελεσματικές εφαρμογές και καινοτόμες λύσεις για βιώσιμες, ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς μεταφορές μέσω ειδικών από τον ακαδημαϊκό, βιομηχανικό και πολιτικό χώρο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στην επιστήμη των Μεταφορών οι κ.κ. Κ. Ζέκκος (μελετητής) και Μ. Παπαγεωργίου (Ακαδημαϊκός), ενώ δόθηκαν και 3 βραβεία σε νέους ερευνητές.

Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Τουρισμού, της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του δήμου Ηρακλείου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Το άρθρο Ολοκληρώθηκε το “11ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές – ICTR2023” εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
oloklirothike-to-11o-diethnes-synedrio-gia-tin-erevna-stis-metafores--ictr2023.htm
Τυχαία Θέματα