Ως τις 20 Μαρτίου οι Φάκελοι Συμμετοχής στον Διάλογο για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη

Παρατείνεται ως τις 20 Μαρτίου, και ώρα 14.00, η ημερομηνία υποβολής των Φακέλων Συμμετοχής στον Διάλογο για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ».

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπάρχει ανάγκη «παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των Φακέλων Συμμετοχής στον Διάλογο για το διαγωνισμό του θέματος, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός, προς όφελος του Δημοσίου».

Παράλληλα, «δύο εκ των προεπιλεγέντων φορέων έχουν αιτηθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής

των Φακέλων συμμετοχής στον Διάλογο κατά τουλάχιστον 15 ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι, στον εν λόγω οδικό άξονα συνολικά 4 σχήματα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος, ΑΒΑΞ, Intrakat) έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η διάρκεια της σύμπραξης ανέρχεται κατά μέγιστο σε 30 έτη (3 έτη κατασκευαστική περίοδος και 27 έτη συντήρησης και λειτουργίας).

Η Αναθέτουσα Αρχή, μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα καταβάλει στον «Ιδιώτη Φορέα Σύμπραξης» πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία (σε τιμές 2022), στο ποσό των 200.438.675 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ο ακριβής προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα καταβληθούν στον Ι.Φ.Σ. θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του διαλόγου.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση της εθνικής οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού, είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα, συνολικού μήκους 43 χλμ.

Βάσω Βεγ.

Το άρθρο Ως τις 20 Μαρτίου οι Φάκελοι Συμμετοχής στον Διάλογο για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
os-tis-20-martiou-oi-fakeloi-symmetochis-ston-dialogo-gia-ton-odiko-axona-drama--amfipoli.htm
Τυχαία Θέματα