Όταν η διπλωματία περνά (και) από τις αερομεταφορές (Turkish Airlines)

H διπλωματία περνά (και) από τις αερομεταφορές. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Turkish Airlines ετοιμάζεται για παραγγελία 350 αεροσκαφών από την Airbus.

Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εταιρεία ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της, με στόχο να διαθέτει 800 αεροσκάφη σε μία 10ετία.

Σήμερα, η εταιρεία

διαθέτει 429 αεροσκάφη (24 είναι για εμπορεύματα) και – σύμφωνα τα όσα υποστηρίζει – είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο διεθνών προορισμών, περίπου 291, ενισχύοντας το αποτύπωμα της Τουρκίας και της Κωνσταντινούπολης ως αεροπορικού κόμβου.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει η Turkish Airlines, είναι η 4η εταιρεία σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, πίσω από τη United, την Americas και την Emirates.

Είναι προφανές ότι, εάν η Turkish Airlines παραγγείλει 350 αεροσκάφη από την Airbus, ενισχύει τους δεσμούς της με την ευρωπαϊκή οικονομία, κάτι το οποίο αποτελεί ισχυρό  διαπραγματευτικό «χαρτί» για την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Άποψη μας είναι ότι είναι καλό για την Ελλάδα το γεγονός ότι, τόσο η AEGEAN, όσο και η SKY express παραμένουν υπό τον έλεγχο Ελλήνων επιχειρηματιών.

Το άρθρο Όταν η διπλωματία περνά (και) από τις αερομεταφορές (Turkish Airlines) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
otan-i-diplomatia-perna-kai-apo-tis-aerometafores-turkish-airlines.htm
Τυχαία Θέματα