Σχεδόν 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, το 2021, στην ΕΕ

Συνολικά 19.917 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν, το 2021, στους δρόμους της Ευρώπη, που ισοδυναμεί με 45 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους.

In 2021, there were 19 917 road fatalities on EU roads, equivalent to 45 road fatalities per million inhabitants.
Highest: Guadeloupe (159), Severozapaden (133) & Guyane (120)
No road deaths: Valle d’Aosta/Vallée

d’Aoste & Ciudad de Ceuta https://t.co/LLQNhye6aO pic.twitter.com/Hey8oBPNqr

— EU_Eurostat (@EU_Eurostat) November 16, 2023

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, η περιοχή με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε επίπεδο NUTS 2 ήταν η Γουαδελούπη (το υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας) με 159 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία με 133 θανάτους και τη Γαλλική Γουιάνα με 120 θανάτους.

Συνολικά, υπάρχουν 24 περιφέρειες της ΕΕ με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, που υποδεικνύονται από το σκούρο μπλε χρώμα στον χάρτη.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τις απόκεντρες και νησιωτικές περιοχές της Γαλλίας (τέσσερις περιφέρειες), τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (τρεις περιφέρειες η καθεμία), την Κροατία, την Πολωνία και την Πορτογαλία (δύο περιφέρειες η καθεμία), με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία (στοιχεία 2020).

Μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι αστικές περιοχές και οι πρωτεύουσες σημείωσαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις δύο περιφέρειες της ΕΕ δεν κατέγραψαν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα: η Valle d’Aosta/Vallée d’Aoste στη βόρεια Ιταλία (στοιχεία 2020) και η αυτόνομη περιοχή Ciudad de Ceuta στην Ισπανία.

Πέραν αυτών, τα χαμηλότερα ποσοστά συμβάντων παρατηρήθηκαν σε αστικές περιοχές, όπως η περιφέρεια της πρωτεύουσας του Βελγίου (Région de Bruxelles-Capitale/Brussels Hoofdstedelijk Gewest) με 7 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, η περιφέρεια της αυστριακής πρωτεύουσας της Βιέννης (8), η περιφέρεια της Σουηδικής πρωτεύουσας της Στοκχόλμης (9) και η βόρεια γερμανική περιφέρεια της Βρέμης (9).

Β. Βεγ.

Το άρθρο Σχεδόν 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, το 2021, στην ΕΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
schedon-20000-anthropoi-echasan-ti-zoi-tous-se-trochaia-atychimata-to-2021-stin-ee.htm
Τυχαία Θέματα