Σε απολύσεις έως και 25.000 εργαζομένων προσανατολίζεται η American Airlines

Την πόρτα της εξόδου σε έως και 25.000 εργαζόμενους πρώτης γραμμής ετοιμάζεται να προβεί, το προσεχές φθινόπωρο, η American Airlines, καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση δεν έχει ανακάμψει μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι περικοπές αφορούν πιλότους, αεροσυνοδούς, μηχανικούς και υπαλλήλους εδάφους, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 30% των συνολικά 85.000 εργαζόμενων της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Doug Parker και ο πρόεδρος Robert Isom της American Airlines, αναφέρουν «όταν υπεγράφησαν, τον περασμένο

Μάρτιο, οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας CARES, στόχος ήταν η εξαγορά χρόνου μέχρι να υπάρξει ταξιδιωτική ανάκαμψη, οπότε δεν χρειάζονται απολύσεις έως την λήξη του προγράμματος την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Συνεχίζοντας, οι Parker και Isom δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι ο τελικός αριθμός των απολύσεων να μειωθεί «σημαντικά» μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και προγραμμάτων πρόωρης εθελουσίας εξόδου.

Να σημειωθεί ότι, τα έσοδα της εταιρείας τον Ιούνιο του 2020 ήταν κατά 80% χαμηλότερα εν συγκρίσει με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στελέχη της αεροπορικής αγοράς.

The post Σε απολύσεις έως και 25.000 εργαζομένων προσανατολίζεται η American Airlines appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα