Σημαντικό βήμα προς την «πράσινη» κρουαζιέρα, κρουαζιερόπλοιο με χρήση LNG (video)

Η Silversea Cruises, μέρος του Royal Caribbean Group, προχώρησε στην καθέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Silver Nova, το οποίο θα λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Το πλοίο καθελκύστηκε στο Papenburg της Γερμανίας, στα τέλη Απριλίου. Το επόμενο ταξίδι του έχει προγραμματιστεί στα τέλη Μαΐου, σε

μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων (περίπου 20 μίλια) στον ποταμό.

«Το float out σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατασκευής και τώρα θα επικεντρωθούμε στην εγκατάσταση των εσωτερικών χώρων του πλοίου», δήλωσε ο Roberto Bruzzone, SVP Marine Operations, της Silversea Cruises.

«Αυτό το πλοίο είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πράσινη κρουαζιέρα, λόγω των πολλών τεχνολογικών χαρακτηριστικών του, καθώς και της υψηλής περιβαλλοντικής συμβατότητας και ενεργειακής απόδοσης.

Πέρα από αυτό, το Silver Nova διαθέτει μια ιδιαίτερα καινοτόμο εσωτερική διακόσμηση», δήλωσε ο Jan Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Meyer Werft.

Το Silver Nova θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean Group που θα λειτουργεί με LNG ως κύρια πηγή καυσίμου.

Έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία τον Αύγουστο του 2023 ως το δωδέκατο πλοίο στον στόλο της Silversea.

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Utopia of the Seas, το οποίο θα τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές του 2024, χρησιμοποιώντας και αυτό LNG.

Το άρθρο Σημαντικό βήμα προς την «πράσινη» κρουαζιέρα, κρουαζιερόπλοιο με χρήση LNG (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα