ΣΗΤΑ: Ανάθεση καθηκόντων από το «παράθυρο» στις Σταθερές Συγκοινωνίες

Ανακοίνωση με τίτλο «Ανάθεση καθηκόντων από το «παράθυρο» στις Σταθερές Συγκοινωνίες» εξέδωσε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Η ανακοίνωση του ΣΗΤΑ

Συνεχίζεται η διαχρονική τοποθέτηση “ημετέρων” στην ΣΤΑΣΥ, οπού με απευθείας απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανάσιο Κοτταρά, έγινε τοποθέτηση – προαγωγή Ηλεκτροδηγού, στην θέση επόπτη συρμών γραμμής ΤΡΑΜ.

Έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω,

-Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε κατά παράβαση του Κανονισμού

Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ, χωρίς να έχει γίνει προκήρυξη θέσης και εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 5 μήνες περίπου είχε βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη 1 θέσης στο συγκεκριμένο πόστο, όπου και είχε καλυφθεί μέσα από τις σωστές διαδικασίες.

-Η κίνηση αυτή αποδυναμώνει τον κλάδο των Ηλεκτροδηγών της γραμμής ΤΡΑΜ, σε μια περίοδο όπου όλοι αναγνωρίζουν ότι απαιτούνται νέες προσλήψεις.

Ήδη, μετά και την νέα επέκταση της γραμμής ΤΡΑΜ στον Πειραιά, έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη καθημερινότητα για τούς Ηλεκτροδηγούς, με κομμένες κανονικές και ειδικές άδειες, εντατικοποίηση της εργασίας, χαμένα καθημερινά δρομολόγια, λόγω της έλλειψης Ηλεκτροδηγων.

-Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ενέργεια αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ έχει σχέση με την αποχώρηση του συγκεκριμένου εργαζόμενου από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και βέβαια ελπίζουμε να μην είναι ενταγμένη στο γενικότερο προεκλογικό κλίμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να εξετάσει με την δέουσα προσοχή και να πάρει θέση για αυτές τις απαράδεκτες και ενδεχομένως “ρουσφετολογικές” ενέργειες του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ.

Το Σ.Η.Τ.Α. παρακολουθεί από κοντά όλα τα ζητήματα και θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε
αντικανονική και έκνομη κίνηση, η οποία θα είναι εις βάρος της εταιρίας και των μελών του.

Το άρθρο ΣΗΤΑ: Ανάθεση καθηκόντων από το «παράθυρο» στις Σταθερές Συγκοινωνίες εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα