Στα “σκαριά” παραγγελία 600 αεροσκαφών από την Turkish Airlines

Στην παραγγελία συνολικά 600 νέων αεροσκαφών ετοιμάζεται να προχωρήσει η Turkish Airlines, τα οποία θα παραδοθούν σε ορίζοντα 10ετίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τουρκικού αερομεταφορέα Ahmet Bolat.

Της Βάσως Βεγιάζη

Εάν επιβεβαιωθεί η παραγγελία, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου από μια αεροπορική, επισκιάζοντας την παραγγελία της Air India

για 470 Airbus και Boeing τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον Bolat, η παραγγελία θα αποτελείται από 400 αεροσκάφη στενής ατράκτου και 200 ευρείας ατράκτου, με τον στόλο της Turkish Airlines να αυξάνεται στα 810 αεροσκάφη μέχρι το 2033.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για την ανανεωμένη ιδέα της αεροπορικής αναφορικά με το φαγητό εν πτήσει, ο Bolat αποκάλυψε ότι η ανακοίνωση της παραγγελίας θα γίνει κατά την ετήσια σύνοδος κορυφής της IATA τον προσεχή Ιούνιο, ενώ οι συζητήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αεροναυπηγικής βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι Turkish Airlines ήταν κοντά σε συμφωνία με την Boeing για μέρος της παραγγελίας, ωστόσο συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ιδέες η υπόλοιπη παραγγελία να δοθεί σε άλλο κατασκευαστή, υπονοώντας την Airbus.

Απευθυνόμενος στις τουρκικές εκλογές στις 14 Μαΐου, δήλωσε ότι αναμένει από την ανώτατη διοίκηση της εταιρείας τον επιλέξει να συνεχίσει το έργο του, έτσι ώστε «η Turkish Airlines να μπορέσει να υλοποιήσει το 10ετές σχέδιο ανάπτυξής της».

Το άρθρο Στα “σκαριά” παραγγελία 600 αεροσκαφών από την Turkish Airlines εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα