Στη σύσταση δυο θυγατρικών προχώρησε η Streem Logistics της HIG, στις Streem Logistics 1 και Streem Logistics 2

Στη σύσταση δυο θυγατρικών προχώρησε η Streem Logistics, η οποία αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της HIG στα logistics.

Του Φώτη Φωτεινού

Πρόκειται για τις Streem Logistics 1 και Streem Logistics 2, οι οποίες συστάθηκαν στις 17 Μαΐου.

Στην «ομπρέλα» της Streem Logistics έχουν ενταχθεί έξι εταιρείες από το χώρο των μεταφορών και των logistics,

καθώς η εποπτεία του σχεδίου της μετατροπής των παλαιών εγκαταστάσεων της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο σε ένα μεγάλο logistics center.

Στο ανωτέρω σχήμα έχουν ενταχθεί η Ορφεύς Βεινόγλου, η Μακιός ΑΕ, η Olympias Κανδύλης, η ConTrade, η Unit Shipping και η Unit Road Tracking, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ένταξης νέων εταιρειών, ακόμα και από γειτονικές χώρες.

Εκτός από τις συνέργειες μεταξύ των ανωτέρω εταιρειών, το σχέδιο της HIG και της Streem Logistics στηρίζεται στη δημιουργία του «Hull Logistics Park» στον Ασπρόπυργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 244.164.841 ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 θέσεις εργασίας κατά τη φάση λειτουργίας.

Στους κύριους χώρους (Α+Β τμήμα) προβλέπεται η κατασκευή 4 αποθηκών εμβαδού 122,7 χιλ. τ.μ., γραφείων επιφάνειας 14.000 τ.μ., 4 γραφείων αποθηκών έκτασης 10,7 χιλ. τ.μ., χώρων φιλοξενίας οδηγών (1.400 τ.μ.), εστιατορίου (1.000 τ.μ.), 2.416 θέσεων στάθμευσης σε έκταση 60,4 χιλ. τ.μ., η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις οροφές των αποθηκών συνολικής ισχύος 175.200 Mwh και λιμένας πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για την ένωση των δύο τμημάτων θα κατασκευαστεί γέφυρα.

Η έκταση έχει μέτωπο στον κόλπο της Ελευσίνας, με δυνατότητα δημιουργίας προβλήτα πρόσδεσης πλοίων, με τα αντίστοιχα λιμενικά έργα και τις απαραίτητες υποδομές για την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης.

Επίσης, στα βόρεια, η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, δηλαδή με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της Ευρώπης.

Το άρθρο Στη σύσταση δυο θυγατρικών προχώρησε η Streem Logistics της HIG, στις Streem Logistics 1 και Streem Logistics 2 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sti-systasi-dyo-thygatrikon-prochorise-i-streem-logistics-tis-hig-stis-streem-logistics-1-kai-streem-logistics-2.htm
Τυχαία Θέματα