Στην αγορά “πράσινης” ενέργειας από την RWE προχώρησε ο όμιλος DHL

Στη σύναψη σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την RWE Supply & Trading για την αγορά περίπου 104 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σε ετήσια βάση, από το 2026, προχώρησε ο όμιλος DHL.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2023, ενώ η συμφωνία (PPA) μεταξύ του γερμανικού ομίλου DHL

και της RWE έχει οριστεί για 10 χρόνια.

«Η σύμβαση με την RWE είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στην πορεία μας για logistics με μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία με τον ενεργειακό μας εταίρο διασφαλίζει την αξιόπιστη παροχή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας για τις δραστηριότητές μας και είναι ένα μέτρο για τη στήριξη της μετάβασης στις ΑΠΕ. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς η ενίσχυση των προορατικών σχέσεων προμηθευτών μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο και θετικό οικοσύστημα», τόνισε η Anna Spinelli, Chief Procurement Officer στον όμιλο DHL.

Να σημειωθεί ότι, ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις έως και 7 δισ. ευρώ για πρωτοβουλίες που άπτονται της βιωσιμότητας έως το 2030.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Στην αγορά “πράσινης” ενέργειας από την RWE προχώρησε ο όμιλος DHL εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
stin-agora-prasinis-energeias-apo-tin-rwe-prochorise-o-omilos-dhl.htm
Τυχαία Θέματα