Στην εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ το οδικό τμήμα τέλος παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη

Προσωρινός ανάδοχος του οδικού τμήματος «τέλος παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη» ανακηρύχτηκε η εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ. Το εν λόγω τμήμα εντάσσεται στον οδικό άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο.  

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή,

ο διαγώνιος οδικός άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65, καθώς συνδέει την ΠΑΘΕ με την Ιόνια Οδό, φέρνοντας πιο κοντά τη νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και μειώνοντας τον χρόνο της διαδρομής από την Πάτρα και το Αντίρριο έως τη Λαμία.

«Είναι ένα έργο που θα αλλάξει εντελώς τις οδικές μεταφορές και μετακινήσεις. Γιατί όχι μόνο θα επιτρέψει την ταχύτερη μετακίνηση από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα.

Αλλά και θα συνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με αυτό του Βόλου. Και θα αναβαθμίσει τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, που θα μπορεί στο εξής να εξυπηρετεί τρεις μείζονες οδικούς άξονες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καλύτερη και ευκολότερη καθημερινότητα για χιλιάδες πολίτες. Αλλά και νέα, σημαντική οικονομική προοπτική. Για όλη τη χώρα και ιδίως -φυσικά- για την ευρύτερη περιοχή. Και ειδικότερα, νέες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης για τα βόρεια παράλια του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου», είχε δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

The post Στην εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ το οδικό τμήμα τέλος παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα